Fudbal

Solskjer o Partizanu: Već sam pričao s Matićem, Tošić igrao kod mene!

Izvor mondo.rs

Najavio je i da Junajted ide na trofej u Ligi Evrope, ali i da će koristiti igrače koji imaju manju minutažu u Premijer ligi...

Žreb za Ligu Evrope "spojio" je Partizan sa velikim Mančester junajtedom!

Slavni klub sa "Old Traforda" gostovaće crno-belima prvi put od polufinala Kupa šampiona iz 1966. godine, kada je Partizan prošao u borbu za trofej i potom izgubio od Real Madrida, a dobra vest je da UEFA prilikom rasporeda utakmica - taj meč nije stavila za prvo domaćinstvo "valjka".

Zbog ranije kazne Partizan će meč protiv AZ Alkmara igrati pred praznim tribinama, dok će u 3. i 4. kolu imati veliki izazov u vidu mečeva sa Junajtedom - prvo kod kuće, pa u gostima.

Trener "crvenih đavola" Ole Gunar Solskjer će sigurno hteti da "osveti" svoj bivši klub Molde, koga je Partizan izbacio u plej-ofu za Ligu Evrope, ali već sada se vidi koliko je posvećen Ligi Evrope - takmičenju koje namerava da osvoji ove sezone.

"Već sam proćaskao sa Nemanjom Matićem o Partizanu koji je pobedio moj Molde baš sinoć. Gledao sam utakmicu i imaju Zorana Tošića koji je igrao ovde. Odnosno, igrao je kod mene u rezervnom timu", rekao je Solskjer za zvanični sajt.

Očigledno se dobro raspitao o Partizanu i zna mnogo o istoriji dva kluba.

"Znam da smo poslednji put igrali 1966. godine, tako da će ovo biti jedno novo iskustvo za nas", kazao je Solskjer i dodao da je pratio i AZ Alkmar zbog golmana Romera.

"Biće nekoliko teških utakmica, ali znamo šta je potrebno da bismo ih dobili, tako da ćemo sesti i razgovarati o logistici", naveo je Norvežanin uz poruku da će u ovom takmičenju davati i šansu igračima koji ne dobijaju dovoljnu minutažu u prvenstvu.

"Želimo da osvojimo ovo takmičenje, znamo o njemu puno, već smo ga osvajali, a isto tako vodi i u Ligu šampiona".

RASPORED PARTIZANA U GRUPI L:

1. kolo: Partizan - AZ Alkmaar (19. septembar)
2. kolo: Astana - Partizan (3. oktobar)
3. kolo: Partizan - Man Utd (24. oktobar)
4. kolo: Man Utd - Partizan (7. novembar)
5. kolo: AZ Alkmaar - Partizan (28. novembar)
6. kolo: Partizan - Astana (12. decembar)