Uživo

DERBI ZA POHVALU: Voša namučila Zvezdu, Garsija rešio GOLČINOM

Crvena zvezda maksimalna i posle teškog gostovanja u Novom Sadu, u kom je rivalu nanela prvi poraz ove sezone, takođe, PRVI ikada Nenadu Lalatoviću kao treneru Vojvodine na stadionu "Karađorđe".

Sjajna utakmica viđena je na novosadskom "Karađorđu" u derbiju 7. kola Superlige Srbije!

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1).

Utakmica je rešena fenomenalnim pogotkom Matea Garsije u 59. minutu, kada je izveo korner, a potom natrčao na odbijenu loptu i udarcem iz voleja levom nogom sa leve strane šutirao u dalji ugao.

Ovo je prvi ikada poraz Nenada Lalata na "Karađoruđu" kao trenera Vojvodine kada je reč o utakmicama domaćeg takmičenja. Računajući oba njegova mandata u novosadskom klubu.

Majstorija Argentinca, kojem je to drugi pogodak od dolaska u Zvezdu, a prvi na domaćoj sceni. Prethodno je pogodio i protiv Jang bojsa u Švajcarskoj.

Prethodna dva gola postignuta su u prvom poluvremenu, tokom kog je viđena sjajna igra Vojvodine. Ekipa Nenada Lalatovića od početka je igrala visok presing na rivala i trudila se da konstantno napada, ipak, gosti su bili ti koji su poveli.

U 25. minutu je Milan Pavkov iskoristio nesebično dodavanje Alekse Vukanovića i, uz manje probleme, uspeo da pošalje loptu u gol.

Nije to mnogo poremetilo domaće igrače, koji su nastavili u istom ritmu, a nagrada je stigla kada je Aranđel Stojković u 36. minutu iskoristio dodavanje Nikole Drinčića, koji je brzo izveo jedan prekid i uhvatio nespremne igrače Crvene zvezde.

U drugom poluvremenu, međutim, kao da je ponestalo snage igračima Vojvodine, koji su tek u par navrata uspeli ozbiljnije da zaprete Milanu Borjanu. Nisu gosti imali mnogo više šansi, ali su onu iz 59. minuta uspeli da realizuju za petu pobedu i isto toliko utakmica domaćeg prvenstva.

Vojvodina je doživela prvi poraz posle pet pobeda i jednog remija.

Vladan Milojević je za ovu utakmicu rešio da promeni formaciju i umesto uobičajene 4-2-3-1 ili povremeno korišćene 4-1-4-1 zaigra 3-5-2 u fazi napada, a 5-4-1 kada se ekipa brani.

Proba se pokazala uspešnom, pa ćemo videti hoće li je Zvezdin trener češće koristiti.

Evidentno je, ipak, bilo da crveno-belima nedostaje kreativnosti u organizaciji napada kada ne igra Marko Marin, pa će dvonedeljna pauza zbog termina za reprezentacije sigurno dobro doći igračima srpskog šampiona da se dodatno uigraju. Posebno pomenutom Garsiji koji je u uvodnim utakmicama nagovestio da će biti veliko pojačanje.

*** Tok utakmice iz minuta u minut možete pročitati klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA (ispod naslova) ***

VOJVODINA: Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Drinčić, Đurišić - Eze (81. Kokir), Bojić, Đuričin (70. Zukić) - Gemović (60. Nikolić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Degenek, Milunović, Pankov - Gobeljić, Kanjas, Jovančić, Žander - Garsija (67. Vulić), Pavkov, Vukanović (60. Simić).

Sudija: Jovan Šegrt.

SUPERLIGA, 7. kolo:

subota

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Stojković 36 - Pavkov 25, Garsija 59/

Mačva - Radnik 1:1 (1:0)
/Jovanović 27 - Bojić 90+2/


Spartak - Voždovac 2:1 (2:1)
/Denković 5, Marčić 50 - Krasić 15/

nedelja

Inđija - Proleter 17.00
Čukarički - Radnički 20.00
Mladost - Javor 20.00
Napredak - Rad 20.00
Partizan - TSC 20.00 (TV Arena sport 1)

TABELA: Vojvodina 16, TSC (-1) 16, Zvezda (-2) 15,  Radnički (-1) 13, Čukarički (-2) 12, Partizan (-3) 10, Spartak 9, Voždovac (-1) 7, Inđija (-1) 7, Rad (-1) 6, Napredak (-1) 5, Mladost (-1) 5, Javor (-2) 4, Radnik (-1) 4, Proleter (-1) 2, Mačva 2.

Izvor mondo.rs
20:37

Kraj!

20:31

Pavkov je pokušao u 87. minutu da udarcem iz "slobodnjaka" reši pitanje pobednika, ali je bilo to preslabo da bi matirao Rockova.

20:28

Još pet minuta plus sudijska nadoknada.

20:14

PORUKA DELIJA FILIPU STOJKOVIĆU

"Bićeš naš burazer život ceo, hvala što si bio ove Zvezde deo", poručili su navijači Crvene zvezde Filipu Stojkoviću koji je prešao u Rapid iz Beča.

Izvor: MONDO/M. Vujičić

20:08

Umalo izjednačenje u 64, posle čak devetog kornera Vojvodine! Devetak je šutirao sa oko 20 metara, bacio se Borjan, ali je lopta otišla preko prečke.

20:04

GOOOL! 1:2

Crvena zvezda vodi 2:1 od 59. minuta pogotkom Matea Garsije posle kornera, koji je upravo on i izveo!

Nisu uspeli domaći igrači da izbiju loptu, a Argentinac je to iskoristio i volej udarcem levom nogom sa leve strane precizno šutirao u dalji ugao. Sjajan pogodak!

20:02

Tek drugi korner za Crvenu zvezdu u 58. minutu. Usledio je posle blokiranog šuta Jovančića sa distance.

19:50

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

19:50

LALATOVIĆ POBESNEO

Burno je reagovao trener Vojvodine, Nenad Lalatović, u finišu prvog poluvremena posle starta nad jednim igračem njegovog tima i odluke sudije Šegrta da ne prekine utakmicu.

19:33

POLUVREME

Odlična fudbalska predstava na stadionu "Karađorđe" ove subote! I jedni i drugi igraju otvoreni, bilo je šansi, a i golova. Nadamo se će se to ponoviti i u nastavku...

19:30

Odličan kontranapad Zvezde u 44. minutu, u centru pažnju je bio Aleksa Vukanović koji je prvo izdržao duel sa protivničkim igračem, a onda i lepo uposlio Matea Garsiju. Argentinac je šutirao iz prve, ali je Emil Rockov bio siguran.

19:28

Odlična šansa i za Vojvodinu! Stojković je dobro šutirao u 42. minutu pod prečku, ali je Borjan sjajno intervenisao. Posle kornera je zapretio i Gemović, međutim, veoma neprecizno.

19:26

Gužva je bila pred golom Vojvodine posle centaršuta iz kornera. Dušan Jovančić je šutirao sa 17-18 metara, ali malo preko gola.

19:23

GOOOL! 1:1

Vojvodina stiže do izjednačenja u 36. minutu preko Aranđela Stojkovića.

Drinčić je brzo izveo slobodan udarac, Stojković šutirao pored Jovančića koji je možda čak i zakačio loptu i tako otežao posao Borjana.

Izvor: MONDO/M. Vujičić

19:19

Od početka utakmice Nenad Lalatović najviše instrukcija daje Vinsentu Ezeu. Krilni fudbaler danas, zbog povreda Matića i Nikolića, igra u špicu napada, pa trener Vojvodine svaku pauzu koristi da mu da još neki savet, kako da se kreće pored petočlane odbrane Zvezde.

19:18

Sudijski "tajm-aut" u 31. minutu, da bi se igrači osvežili zbog vrućine.

19:13

INCIDENT

Odmah po pogotku Pavkova došlo je do incidenta na zapadnoj tribini. Verovatno zbog proslave gola dela publike smeštenom na toj tribini, pošto za razliku od nekih ranijih utakmica, ovaj put tu ima i Zvezdinih navijača.

19:11

GOOOL! 0:1

Crvena zvezda vodi 1:0 od 25. minuta pogotkom Milana Pavkova! Vukanović mu je nesebično asistirao, nije centarfor crveno-belih najbolje zahvatio loptu, ali je ona, ipak, završila u mreži.

19:06

Pored sudije Šegrta, na meti zvižduka domaćih navijača nalazi se i Radovan Pankov, nekadašnji igrač Vojvodine, a danas Crvene zvezde.

Dres novosadskih pre beogradskih crveno-belih nosio je i Dušan Jovančić.

18:59

Prva pretnja Crvene zvezde. Aleksa Vukanović je pokušao u 13. minutu udarcem iz prve sa ivice kaznenog, morao je Rockov da se baci, ali je na njegovu sreću lopta prošla pored stative.

18:56

Vojvodina je imala već tri kornera u prvih 10 minuta, međutim, bez veće pretnje po gol gostiju.

18:51

Visok presing igra Vojvodina na početku utakmice i tako pokušava da spreči akcije gostiju. Prvih pet minuta prošlo je bez uzbuđenja.

18:48

PAS NA TERENU

Nekoliko trenutaka pred početak utakmice problem organizatorima zadavao je pas koji je utrčao na teren. Zanimljivo, isto se dogodilo i u četvrtom minutu, kada je utakmica morala da bude prekinuta, a čitava "potera" ispraćena aplauzima publike.

18:44

Domaći navijači zvižducima su dočekali sudiju Jovana Šegrta, što ne čudi posle reakcije Vojvodine na odluku da on sudi ovaj derbi.

18:40

Fudbaleri Crvene zvezde napunili su južnu tribinu stadiona "Karađorđe", koji je inače vrlo dobro posećen. Po završetku zagrevanja, gostujući navijači nagrađeni su aplauzom svojih pristalica.

18:24
Izvor: MONDO/M. Vujičić

18:00

Vladan Milojević je promenio formaciju, pa da će Zvezda u fazi odbrane igrati 3-5-2, a u napadu 3-4-3.

17:59

Utakmica počinje u 18.45. Pratite tekstualni prenos uz MONDO.

Ukratko

  • Sledi dvonedeljna pauza zbog termina za reprezentacije

    Naredno kolo je 14. septembra. Zvezda igra kod kuće protiv Inđije, a Vojvodina u Nišu protiv Radničkog
učitaj još +