Fudbal

Milan slavio minimalno: Navijači Rosonera uz Mihu!

Izvor mondo.ba

Ekipa sa San Sira upisala prvu pobedu u Seriji A ove sezone, uz ne preterano dobru partiju.

Nakon što se posle osam sezona vratila u Seriju A, Breša je na startu slavila u Kaljariju (0:1), ali je možda i nezasluženo položila oružje na "San Siru" u subotnjem dvoboju drugog kola šampionata Italije.

MILAN - BREŠA 1:0 (1:0)

Po prikazanoj igri u Milanu, klub iz Lombardije je zaslužio barem jedan bod, ali "rosoneri" su se na kraju radovali zahvaljujući pogotku iz 12. minuta. U finišu mogli da zabeleže i ubedljiviji trijumf.

Suso je tada prošao po desnom boku i pogodio u "trepavicu" Turčina Hakana Čalhanoglua, koji se naklonio i glavom pogodio za vođstvo Milana - 1:0.

Rade Krunić, nekadašnji fudbaler Donjeg Srema i Borca iz Čačka, koji je ovog leta stigao u Milan iz Empolija, odgledao je sa klupe pobedu svog novog kluba.

Do odlaska na odmor Breša je propustila dve sjajne šanse za izjednačenje, a oba puta je neprecizan bio Stefano Sabeli. Najpre je u 20. minutu šutirao iznad prečke, da bi 15-ak minuta kasnije Đanluiđi Donaruma sjajno odbranio njegov udarac iako je lopta zakačila nekog od njegovih saigrača i promenila smer.

"Napred Siniša! Pobedite u najvažnijoj bici", napisali su navijači Milana na transparentu posvećenom svom nekadašnjem treneru iz sezone 2015/16.



Izabranici Marka Đampaolija bili su dosta inferiorniji od gostiju i u nastavku, ali su do 85. minuta nekako uspeli da sačuvaju prednost, da bi do kraja propustili tri ili četiri stopostotne šanse da lakše reše pitanje pobednika.

Prvo je u 85. minutu udarac Kšištofa Pjonteka sa pet metara sjajno odbranio finski golman Jese Joronen, da bi tri minuta kasnije stativa bila saveznik Breše posle šuta Lukasa Pakete.

Ipak sa osvojena tri boda Milanezi su uspeli da se iskupe za počatni poraz u Udinama.

SERIJA A

2. kolo

Milan - Breša 1:0 (1:0)
/Čalhanoglu 12/

Juventus - Napoli (20.45)

Nedelja

Lacio - Roma (18.00)

od 20.45

Atalanta - Torino
Kaljari - Inter
Đenova - Fiorentina
Leće - Verona
Sasuolo - Sampdorija
Udineze - Parma