Fudbal

Milojević zamerio igračima zbog slavlja: Mnogi ZATO nisu bili na nivou

Autor Milutin Vujičić

"Razumem to naravno, ali ne sviđa mi se", rekao je strogi trener Crvene zvezde posle pobede u Novom Sadu protiv Vojvodine.

Izvor: MN Press

Sjajna fudbalska predstava viđena je u derbiju kola na "Karađorđu"!

Vojvodina je igrala ravnopravno sa Crvenom zvezdom, učesnikom grupne faze Lige šampiona za sezonu 2019/20, tokom većeg dela utakmice, ali je na kraju odluka o pobedniku "pala" posle spektakularnog gola Matea Garsije u 59. minutu.

Tako je Zvezda nastavila pobednički niz u Superligi - ima maksimalan učinak iz pet odigranih mečeva - dok je Vojvodina doživela prvi poraz, nakon pet pobeda i remija.


Vladan Milojević je čestitao igračima, klubu i Nenadu Lalatoviću na svemu prikazanom i urađenom u dosadašnjem delu sezone, a potom je objasnio i zbog čega je Crvena zvezda zaigrala u novoj formaciji u Novom Sadu, sa trojicom štopera u fazi napada, a petoricom defanzivaca kada se brani.

"Derbi je opradao očekivanja, probali smo da promenimo formaciju, da vidimo kako bi to izgledalo... Znali smo da će probati dubinskim pasovima Drinčića, što on sjajno radi, kao i sa brzim krilnim igračima, pa smo probali da im zatvorimo te prostore", kazao je Vladan Milojević koji je imao i jednu zamerku na račun svojih igrača.

"Imao sam dosta igrača koji nisu bili na svom nivou zbog slavljenja, slavlje opet nije problem, problem je da se vratite svojim obavezama. Idemo na odmor zadovoljni, dobro je da se odmorimo, a Lali i Vojvodini želim puno uspeha - pravi odlične rezultate u kojoj god ekipi bio".

"Nemam sumnje da će Vojvodina da bude u vrhu, kao što i sam on kaže, borba za izlazak u Evropu sledeće sezone".

Pošto je već bilo pridika Vladana Milojevića zbog "nesportskog života" pojedinih igrača u prošlosti, ovoga puta je objasnio da nije mislio na to.

"Mislio sam na pražnjenje emocija, nije lako da uđete u Ligu šampiona, zaslužili su da uđu i ako znate da slavite, morate i sutradan da odradite svoje obaveze na pravi način. Razumem to naravno, ali ne sviđa mi se", objasio je trener Crvene zvezde.

Što se tiče Nenada Lalatovića, završio se njegov niz nepobedivosti na "Karađorđu" u domaćim takmičenjima, računajući oba mandata...

"Prvo poluvreme je bilo ravnopravno, znali smo da će igrati sa tri pozadi... Primili smo gol posle neopreznosti, Vukanović je bio sam dok smo se mi fokusirali na sudiju. Vratili smo se srećom u utakmicu. Iznenadili smo ih i otišli smo na poluvreme sa 1:1. Opet, nije lako kad primite onakav gol kao što je Garsija dao. Probali smo da se vratimo i damo drugi gol, možda smo mogli da izjednačimo, možda i ne...", ispričao je Lalatović i iskoristio priliku da čestita Zvezdi.

"Crvenoj zvezdi želim sve najbolje, izgurali su dva meseca, kao i mi. Imamo dobar skor. Vojvodina sa ovakvim navijačima može da igra Evropu!".