Fudbal

Zvezdino PONOĆNO POJAČANJE za Ligu šampiona: Polubrat Žoržinja Vajnalduma!

Rajiv van La Para novi fudbaler Crvene zvezde.

Otišao je Mohamel el Fardu Ben, ali i stigao Rajiv van La Para!

Crvena zvezda je u finišu prelaznog roka angažovala 28-godišnje krilo iz Holandije, koje je stiže iz Hadersfilda za oko 1.000.000 evra, a imaće platu 500.000 evra po sezoni.

Klub iz Ljutice Bogdana potvrdio je na svom sajtu da je Holanđanin potpisao ugovor na tri godine.

Zanimljivost za La Paru je da je polubrat Žoržinja Vajnalduma iz Liverpula i rođak Rojstona Drentea, nekadašnjeg igrača Real Madrida i holandske reprezentacije.

La Para stiže iz Čempionšipa, gde se nije naigrao početkom ove, ali i prošle sezone na pozajmici u Midlsbrou, ipak, ne tako davno (celu sezonu 2017/18. i deo sezone 2018/19) nastupao je u najjačem rangu engleskog fudbala, a iskustvo je sticao i u francuskoj Ligi 1, kao član Kaena u kom je i ponikao. Igrao je, takođe, i u Holandiji za Herenven.

Ovaj momak igra na poziciji levog krila, što je u Crvenoj zvezdi već neko vreme nedovoljno adekvatno pokriveno mesto, a videćemo kako će se Holanđanin snaći.

Dobra stvar po njega je što u prvenstvu Srbije sledi dvonedeljna pauza zbog termina za reprezentacije, tako da će imati dovoljno vremena da se upozna i uigra sa novim saigračima.