Fudbal

Rendžers je hrabar, ali Old Firm je Seltikov

Izvor mondo.rs

Uzbudljivo drugo poluvreme u klasiku škotskog fudbala, Džerardovi momci poklekli pred šampionom.

I jedni i drugi su u četvrtak obezbedili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a već u nedelju su odmerili snage u jednom od najstarijih derbija na svetu. Na Rendžersovom Ajbroksu ipak je slavio Seltik, pošto su Odson Eduard i Džoni Hejs tresli mrežu domaćina - 0:2.

U 334. Old Firmu bilo je poprilično mirno u prvih pola časa igre. Rendžers je imao blažu inicijativu, ali nije igra ni njih ni Seltika bila naročito kvalitetna. Pomalo niotkuda, prvi gol je viđen u 32. minutu, kada je Eduard na asistenciju Majkija Džonstona lepo umakao defanzivcima Rendžersa i potom savladao Alana Mekgregora.

Eduard je u poslednjih par godina postao noćna mora navijača Rendžersa, pošto je ovo bio sedmi gol u kojem je učestvovao na poslednjih sedam Old Firm okršaja - zabeležio je pet golova i dve asistencije.

Malo su se trgli domaći igrači, ali su ono najbolje pokazali tek u drugom poluvremenu. Stiven Džerard je odmah uveo Šeija Odžoa, potom i napadača Alfreda Moralesa i videlo se da Policajci pokušavaju da budu agresivniji u napadačkoj igri.



Upravo je Odžo u 57. minutu napravio mali "slalom", ali njegov udarac je Frejzer Forster uspeo da odbrani. Imao je i Seltik svojih prilika, pre svega onu kada je Kristofer Džulijen zapretio sredinom drugog dela igre.

Rendžers je u završnim minutima pokušavao da nekako stigne do izjednačenja, ali u svoj toj okrenutosti ka napadu, primilu su i drugi gol. Hejs je u nadoknadi vremena stvorio sebi mesto za udarac, Mekgregor je odbio loptu koja ponovo stiže do Hejsa, a ovaj se lukavo snalazi da smesti loptu između nekoliko igrača Rendžersa i potvrdi trijumf Seltika.

Nervoza je na kraju učinila svoje, pa je Džordan Džons u šestom minutu nadoknade zaradio direktan crveni karton zbog oštrog starta i tako stavio tačku na loš dan za domaće navijače.

Seltik je ovim trijumfom zaseo na čelo škotskog Premijeršipa, sa maksimalnih 12 bodova, dok Rendžers ostaje drugi sa tri boda manje.