Uživo

Zato je TSC HIT! Partizanu FALILI samo GOLOVI, ispuštena još dva boda!

Partizan i TSC odigrali meč bez pobednika u 7. kolu Superlige Srbije. I dalje su neporaženi i jedni i drugi. Gosti poveli posle 20 sekundi, izjednačio Sadik u 44.

Nema ništa gore za trenera kada cela postavljena taktika padne u vodu posle samo 20 sekundi od početka utakmice zbog primljenog gola. Isto tako, njegov kolega na drugoj klupi nije mogao da zamisli bolji početak derbija 7. kola Superlige Srbije…

U takvim pozicijama su se u nedelju uveče našli Savo Milošević i Zoltan Sabo. Strateg "parnog valjka" morao je odmah da komanduje veliku ofanzivu, dok je šef stručnog štaba TSC-a imao šansu da strpljivo čeka i vreba novu šansu iz kontri.

Ekipa iz Bačke Topole opravdala je u Humskoj epitete velikog iznenađenja u dosadašnjem toku Superlige. Prilično otvoreno i hrabro upustila se u duel sa crno-belima, koje ove sezone krase čvrst karakter i napadačka igra, ali ne i umešnost, jer da je tako – "parni valjak" bi već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika, s obzirom na to koliko je prilika propustio. Šta tek reći za drugi deo meča…

Partizan – TSC 1:1 (1:1)!


SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Lutovac (od 46' Tošić), Suma, Asano - Sadik (od 65' Ožegović).

TSC: Filipović - Varga, Skopljak, Antonić, Ponjević - Milićević, Tumbasević, Tomanović, Duronjić (od 72' Grabež) - Silađi (od 84' Galić), Lukić (od 82' Šinković).

Duel neporaženih ekipa u Humskoj (slobodan ulaz), privukao je na tribine stadiona Partizana oko 15.000 navijača. Publika je mogla da uživa u zanimljivoj i napadačkoj predstavi domaćina, ali i granitnoj odbrani TSC-a.

U odnosu na meč u Moldeu, Milošević je napravio dve promene. Zadnju liniju nije menjao, ali je ispred nje za meč sa TSC-omupario Sašu Zdjelara i Bibrasa Natha. Takođe, trener crno-belih odlučio se da priliku pruži Aleksandru Lutovcu umesto Zoranu Tošiću, koga je već na poluvremenu pozvao da se spremi za ulazak.

Samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da gosti već posle 20 sekundi utakmice povedu. Napad po desnoj strani, završen je povratnom loptom na "penalitik" za Nenada Lukića, kome nije bilo teško da pošalje loptu pod prečku i savlada Vladimira Stojovića.

Gol TSCa
Izvor: YouTube


Ono što se dešavalo u nastavku utakmice uglavnom smo gledali ispred gola gostiju. Sjajne prilike propustili su Bojan Ostojić i Umar Sadik, a bilo je još nekoliko vrlo obećavajućih situacija ispred Nenada Filipovića.

Tek u 44. minutu, ali na vreme – Partizan je izjednačio.

Bila je to solo akcija Umara Sadika. Nigerijac je dobio loptu na levom krilu, driblingom nadmudrio svog čuvara, a onda elegantno, iskosa sa leve strane, proturio loptu ispod Filipovića.

Umar Sadik 1:1
Izvor: You Tube


"Parni valjak" je silovito krenuo u drugom delu. Opet je stvorio nekoliko vrlo opasnih situacija, ali rezultat nije uspeo da okrene u svoju korist. Usledilo je zatišje, pa novi uraganski nalet crno-belih. Ređale su se šanse Miletića, Uroševića, Ožegovića, ali lopta nije htela u gol.

Ekipa iz Bačke Topole znala je da se odbrani i da zasluženo stigne do nerešenog ishoda, u meču u kojem je, ipak, imala podređenu ulogu.

Posle svega, TSC slavi VELIKI bod, koji ga je zadržao na liderskom mestu superligaškog karavana i na tome Zoltanu Sabu i njegovim pulenima treba odati ogromno priznanje.

Navijači Partizana žaliće zbog izgubljena dva boda, ali 15.000 uglavnom pristalica crno-belih, osim rezultata, nema razloga da bude nezadovoljno, jer su imali prilike da uživaju u pravom superligaškom fudbalu, neizvesnom i dinamičnom od prvog do poslednjeg minuta. Takvu predstavu pratilo je sve ono što krasi igru na dva gola. U vezi s tim, nema razloga da Humska ne bude dobro popunjena i na drugim mečevima...

Sledi pauza, pa nastavak šampionske trke 14. septembra.

Izvor mondo.rs
21:56

KRAJ!

Partizan i TSC odigrali su 1:1!

21:51

JOŠ ŠEST MINUTA NADOKNADE!

21:44

82. minut - nova izmena Saba.

Izlazi strelac gola za TSC Nenad Lukić, a ulazi Damir Šinković.

21:41

81. minut

Sada prilika i za Uroševića. I on je tukao glavom, međutim pored gola.

21:41

79. minut - najbolja prilika!

Vezli su fudbaleri Partizana oko šesnaesterca TSC-a. Lopta je kružila sve dok nije došla na desno krilo do Zorana Tošića. Perfektan centaršut išao je pravo na glavu Nemanji Miletiću, snažno je tukao desni bek, ali pravo u Filipovića.

21:32

72. minut - prva izmena Saba

Duronjića menja Grabež. Savo Milošević je pre svog kolege izvršio dve promene u timu, ušli su Zoran Tošić i Ognjen Ožegović.

21:26

65. minut - Milošević pravi još jednu izmenu

Sadika, strelca gola za Partizan, menja Ognjen Ožegović.

21:19

58. minut - novi promašaj Sadika!

Kakvu je samo priliku pripremio Strahinja Pavlović kolegi iz napada Umaru Sadiku... Odneo je mladi štoper loptu do kaznenog prostora i tek tu je predao na levu stranu prema slobodnom Sadiku, Nigerijac je iz prve šutirao, ali pored gola.

21:17

Pogledajte gol Umara Sadika...

Umar Sadik 1:1
Izvor: You Tube

21:13

52. minut - STRAHOVIT PRITISAK PARTIZANA!

Crno-beli su od prvog sudijskog zvužuka Novaka Simovića u drugom poluvremenu na polovini TSC-a. Ređaju se opasni napadi, ali nema promene rezultata.

21:06

46. minut - izmena

Aleksandra Lutovca je zamnio Zoran Tošić!

20:50

1:1 posle 45 minuta!

20:50

45+1 minut - Lutovac!

Mogao je Partizan da preokrene rezultat potpuno u poslednja dva minuta, ali Lutovac nije uspeo da na vreme stigne do lopte, tako da je na kraju reagovao Filipović.

20:49

44. minut - GOOOL, Umar Sadik je strelac!

Prava majstorija napadača Partizana. Bio je to klasična solo akcija po levoj strani, zalomio je Sadik desnom nogom, a onda iskosa sa leve strane, levicom "bocnuo" loptu, prebacio Filipovića i izjednačio.

20:38

Još 10 minuta igre u prvom poluvremenu

Sadik je dobio žuti karton zbog prigovora. Partizan sve vreme napada, stvara prilike, ali nema gola u mreži vrlo opasnih gostiju. TSC je ugrozio gol Stojkovića posle kornera, ali ovaj put nisu imali sreće kao u prvom minutu.

20:29

Na stadionu ima oko 7-8.000 gledalaca!

20:28

26. minut - nova gužva kod gola TSC-a

Sada su se crno-beli spetljali, dobru loptu je dobio Suma u "srcu" kaznenog prostora, ali nije uspeo da je zahvati. Propala je nova šansa za "parni valjak".

20:27

Pogledajte akciju iz koje je TSC poveo

Gol TSCa
Izvor: YouTube

20:23

20. minut

Igra se otvoreno u Humskoj, ali Partizan ima mnogo bolje šanse. Sada je polukontru povukao Takmua Asano, kada je stigao do kaznenog prostora, odigrao je u sredinu za Sašu Zdjelara, koji je loptu momentalno prosledio na desnu stranu ka Nemanji Miletiću. Videli smo "lažnjak" i šut desnog beka Partizana preko gola.

20:21

16. minut - Umar Sadik nastavlja reviju promašaja

Neverovatno šta je sve Nigerijac uspeoda promaši od kada je iz Rome došao u Partizan na pozajmicu. U 16. minutu mu je borbeni Sjeduba Suma servira stopostotnu šansu, spojio ga sa golom, ali visoki napadač nije uspeo da prevari golmana TSC-a.

20:19

13. minut - šansa za Bojana Ostojića!

Odlično je Bibras Natho izveo "skraćeni korner", Ostojić visoko skočio, imao je šansu samo da se "pokloni", što je i učnio veteran, ali je lopta otišla preko prečke.

20:05

1. MINUT! GOOOL!

Veliko iznenađenje u Humskoj, TSC je poveo posle samo 20 sekundi igre. Sevnula je kontra po desnoj strani, lopta je išla od noge od noge, zatim je odigran povratni pas na penaltik za Nenada Lukića, koji je bio spreman i loptu zakucao pod prečku gola Vladimira Stojkovića.

19:53

BEZ KALKULACIJA!

Iako je "parni valjak" u četvrtak imao vrlo težak meč u Moldeu, gde je izborio nastup u Ligi Evrope, Milošević se odlučio za vrlo jaku postavu. Takođe, i Zoltan Sabo nije želeo da kalkuliše.

19:51

Još 10 minuta

Partizan i TSC igraće prvi prvenstveni duel i on je odmah proglašen za derbi kola, jer ekipa iz Bačke Topole ima pet pobeda i remi, a crno-beli tri trijumfa i nerešen ishod sa Napretkom.

Ukratko

  • SASTAVI:

    PARTIZAN:
    Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Natho, Zdjelar - Lutovac (od 46' Tošić), Suma, Asano - Sadik (od 65' Ožegović).

    TSC: Filipović - Varga, Skopljak, Antonić, Ponjević - Milićević, Tumbasević, Tomanović, Duronjić (od 72' Grabež) - Silađi (od 84' Galić), Lukić (od 82' Šinković).
učitaj još +