Fudbal

La Para stigao na "Marakanu": Slikanje sa mališanima, pa sa dresom broj 91

"Siguran sam da ću pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate kako u Ligi šampiona, tako i u Superligi", poručio je Holanđanin.

Poslednje pojačanje Crvene zvezde ovogodišnjeg letnjeg prelaznog roka - Radživ van La Para - stigao je u Beograd.

Holanđanin je izabrao da nosi dres broj 91, a u prvoj izjavi za klupski sajt najavio je da se raduje zbog novog izazova u karijeri.

"Uzbuđen sam zbog dolaska u Crvenu zvezdu. Znam da je ovo veliki klub sa bogatom istorijom koji ima sjajne navijače i siguran sam da ću pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate kako u Ligi šampiona, tako i u Superligi. Ovo je za mene novi izazov u karijeri, imam iskustvo igranja u nekim od najkvalitetnijih evropskih liga i verujem da ću to moći da primenim u Srbiji. Jedva čekam da debitujem i osetim atmosferu koju prave navijači Crvene zvezde", rekao je 28-godišnji krilni fudbaler.

La Para je sa crveno-belim obeležjima "pozirao" u klupskom muzeju, a tom prlikom se i fotografisao sa mališanima koji su bili u obilasku. 

Novi Zvezdin fudbaler ponikao je u Fejnordu, a u karijeri je nosio dres Kaena, Herenvena, Vulverhemptona, Brajton i Houv Albiona, Hadersfilda i Midlsbroa.

Najzapaženiji je bio u Herenvenu, u kom je na 97 utakmica dao 16 golova, a pretprošle sezone je bio jedna od glavnih uzdanica Hadersfilda u engleskoj Premijer ligi, kada je na 33 utakmice postigao četiri gola.

Uz to je prošao i sve mlađe selekcije Holandije.

Priliku za debi u crveno-belom dresu imaće posle pauze zbog termina za reprezentacije, 14. septembra kada Crvena zvezda dočekuje Inđiju.