Fudbal

Petković ponovo u dresu Vojvodine: Lalatović NAJBOLJI trener u Srbiji

Izvor mondo.rs

"Uvek sam govorio da sam u ovom klubu proveo najlepši period mog života", naglasio je povratnik u redove Novosađana.

Nikola Petković na pregledima u Crvenoj zvezdi (2012. godina).
Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Kao što je najavljeno prošlog petka - Nikola Petković je pojačao redove Vojvodine!

Iskusni odbrambeni fudbaler, koji može da igra na pozicijama levog beka i štopera, vratio se na "Karađorđe" posle tačno 11,5 godina, kada su sa njim u timu igrali Dušan Tadić, Gojko Kačar, Danijel Aleksić, Nino Pekarić, Damir Kahriman i drugi...

U redove "stare dame" stiže iz Kine (Longfor) i potpisao je ugovor do juna 2021. godine, a u starom-novom klubu nosiće broj "13".

"Radi se o igraču koji će doneti dodatnu čvrstinu i agresivnost našem timu, a to je upravo ono što smo i najavili pred početak sezone, kada smo rekli da hoćemo da promenimo krv FK Vojvodina. Smatram da će svojim iskustvom i kvalitetom doprineti još boljim rezultatima našeg tima u nastavku sezone, ali i da će pored njega naši mladi igrači moći još više da napreduju i razvijaju se", rekao je predsednik Vojvodine Vojislav Gajić.

"Od mog odlaska iz Vojvodine je prošlo tačno 11,5 godina, što je jako dug period. Uvek sam govorio da sam u ovom klubu proveo najlepši period mog života, a to je bilo vreme kada se Vojvodina vraćala na neki dobar kolosek. Kada sam prvi put bio došao, bilo je nekih problema i turbulencija u klubu, ali za šest meseci se sve preokrenulo", kazao je Petković za zvanični sajt i dodao:

"Imali smo uspeha, dosta pobeda i mnogo lepih stvari me vezuje za ovaj grad, te nisam mnogo razmišljao posle razgovora sa predsednikom i sportskim direktorom. Nadam se da će ovo biti jedna lepa i zdrava priča. Lalatović je najbolji trener u Srbiji i ima neverovatnu energiju i znanje, te se vidi njegova ruka po tome kako ekipa igra".

Petković je prethodnu utakmicu Vojvodine protiv Zvezde, još jednog kluba za koji je nastupao, posmatrao sa tribina, a probaće da što pre uđe u takmičarski ritam kako bi se nametnuo novom treneru. Dobar deo saigrača već poznaje...

"Drinčića poznajem dosta dobro još od ranije, jer smo zajedno igrali u mladoj reprezentaciji koja je 2007. godine bila vicešampion Evrope. On je sjajan igrač i vođa ove ekipe. Takođe, privatno poznajem i Nikolića, iako sa njim nikada nisam igrao zajedno. Svi ostali momci su pozitivni i atmosfera je jako dobra, pa se dobro radi i na treninzima", ispričao je Nikola Petković.