Fudbal

OVO nije dobro za Siti: Nije stigla zamena za Kompanija, Laport OPERISAN

Izvor mondo.rs

Imali su problema u odbrani, a tek će ih biti posle ovoga...

Pep Gvardiola neće biti spokojan tokom pauze.

Njegov najbolji defanzivac Emerik Laport podvrgnut je danas operaciji desnog kolena u Barseloni, što znači da ga očekuje nekoliko meseci pauze, a ako se bude vratio ove sezone - to će biti u samom finišu.


Siti je naveo da je Laport operisan pošto je "oštetio hrskavicu i bočni meniskus" tokom subotnje utakmice sa Brajtonom u Premijer ligi.

Šampion Engleske nije naveo koliko će francuski fudbaler odsustvovati, već samo da će detaljnija prognoza biti objavljena u dogledno vreme.

Zanimljivo je da je Laport prošle nedelje premijerno pozvan u reprezentaciju Francuske za utakmice sa Andorom i Albanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, pošto je prethodnih godina bio neodlučan pošto ima i državljanstvo Španije.

Što se tiče Sitija, oni sada na mestu štopera ostaju samo sa Džonom Stonsom i Nikolasom Otamendijem, pošto je klub napustio kapiten Vensan Kompani.

"Građani" nisu dovodili pojačanja na mestu štopera, od defanzivaca su stigli Kanselo i Anhelino, a vredi istaći i da je otišao i Elijakvim Mangala, koji nije imao gotovo nikakvu ulogu u timu otkako je u klub došao Pep Gvardiola.

Alternativa je Fernandinjo, koji se sve češće "spušta" na mesto štopera.