Fudbal

Selektor Portugala o Srbiji: Nesumnjivo ste odlični, ali BOLJI smo

Izvor Beta

"Imali smo veću raznolikost u igri, srpska reprezentacija je igrala na kontranapade, a mi smo više kontrolisali loptu i igru", rekao je Fernando Santoš posle utakmice.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Selektor fudbalera Portugala Fernando Santoš rekao je da nema sumnje da je Srbija odlična, ali da je njegova ekipa bila bolja u večerašnjoj utakmici.

"Bili smo bolji i zaslužili ovu pobedu. Zadovoljan sam rezultatom. Imali smo problema u prvom delu utakmice da se izborimo sa Srbijom, koja je nesumnjivo odlična. Bili smo manje ranjivi nego u utakmici sa Srbijom u Lisabonu", rekao je Santoš novinarima posle utakmice u Beogradu.

Portugal je u subotu pobedio Srbiju (4:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i prestigao je na tabeli Grupe B, pa su naše šanse za prolaz sada minimalne.

"Nema sumnje da je Srbija odličan protivnik. Imali smo veću raznolikost u igri, srpska reprezentacija je igrala na kontranapade, a mi smo više kontrolisali loptu i igru. Trebalo bi da radimo na posedu lopte, više da ubrzamo igru i budemo više napred na terenu. To smo uspeli u drugom poluvremenu", kazao je Santoš.

Njegov tim sada zauzima drugo mesto na tabeli i ima bod više i utakmicu manje od Srbije i Luksemburga, a osam manje od vodeće Ukrajine uz dva meča manje.

"Ova pobeda nam mnogo znači i donosi nam samopouzdanje. Moramo da pobedimo sve ostale utakmice. Srbija je u komplikovanoj situaciji vezano za bodove, ali treba da se usredsredimo na naše obaveze", naveo je Santoš.

Portugal će u narednoj utakmici u utorak dočekati Litvaniju, dok će Srbija istog dana gostovati Luksemburgu