Fudbal

Aleksandar Vučić o stadionima: Nije se Binić rodio u Beogradu, već Kruševcu

Izvor Tanjug

"To je za naš važno. Moraju u Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu da se rađaju fudbaleri", kazao je predsednik Srbije o najavljenim ulaganjima u stadione širom Srbije.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Aleksandar Vučić je u Titelu govorio o uspesima odbojkašica i košarkaša, ali ne samo o tome.

Kada je reč o fudbalu, Vučić je rekao da tu predstoji velika borba, jer mnogo toga mora da se promeni, da se popravi infrastruktura, od stadiona do stručnog i igračkog kadra.

/EKSKLUZIVNO: OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI STADIONI U SRBIJI/

Preneo je deo razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tokom nedavne posete Budimpešti, o utakmici Ferencvaroš - Dinamo, u kojem je Orban primetio da Ferencvaroš posle 15 godina igra Ligu Evrope, da Mađarska ima sve više stadiona i da njihov fudbal polako napreduje...

"To je za naš važno. Moraju u Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu da se rađaju fudbaleri. Nije Dragiša Binić rođen u Beogradu, došao je iz Kruševca, a bio je najbrži igrac... To nam je potrebno", primetio je Vučić.

Dodao je da očekuje više uspeha u budućnosti u fudbalu, kao i da u rukometu možemo mnogo toga da promenimo i popravimo uz dodatna ulaganja.

Podsetio je da je mnogo uloženo u vaterpolo, te da Savez više nema nikakve dugove, kao i da se ulaže i u klubove.

"Kako zemlja bude ekonomski napredovala više ćemo da ulažemo. Pokušaćemo sa Mađarima zajedničke pripreme da napravimo, posebno u plivačkim sportovima, da možemo da napredujemo", rekao je Vučić.