Fudbal

Posle poraza - OSTAVKA, Prosinečki napustio klupu BiH

Izvor mondo.ba

Vidno razočarani selektor BiH, čestitao je Jermenima na zasluženoj pobedi, a zatim rekao da napušta klupu nacionalne selekcije te države...

Bosna i Hercegovina neslavno je završila gostovanje u Jerevanu, gde je u duelu sa domaćom Jermenijom pretrpela težak poraz 4:2 (1:1), nakon kog je selektor Robert Prosinečki odlučio da podnese ostavku.

Jermeni su bili znatno motivisaniji u ovom susretu, iskoristili indisponiranost u odbrani rivala, a dominirao je kapiten domaćih Henrik Mkitarijan, koji je postigao dva gola i upisao asistenciju.

Golove za bosansko-hercegovački tim postigli su Edin Džeko i Amer Gojak, ali teško da će se neko sećati ta dva pogotka, s obzirom da je doživljen ubedljiv neuspeh, kao i da su šanse za plasman na EURO kroz kvalifikacije sada samo teoretske.

"Treba čestitati Jermeniji. Koliko god da smo mi hteli pobedu, dali dva gola, imali još neke šanse, moramo reći da je rival zasluženo slavio 4:2. Opet nismo bili na našem nivou. Možda jesmo u fazi napada, gde smo imali prilike, pa možda i taj nedosuđeni penal, koji je u ovom trenutku nevažan", rekao je vidno razočarano selektor "zmajeva" odmah po završetku meča.

On je bio poprilično iskren, suočio se sa rezultatom i lošom igrom koje je njegov tim pružio, ali zna da "zmajevi" i dalje imaju šansu za završni turnir ukoliko odigraju dobro u Ligi nacija.

"Nažalost, BiH u ovom trenutku više nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije. Ostaje nam Liga nacija, pa ćemo videti šta će biti dalje. Preuzeo sam reprezentaciju sa ciljem da odemo na Evropsko prvenstvo. Iako sve šanse nisu izgubljene, osećam se odgovornim i podnosim ostavku. To sam već rekao predsedniku saveza Elvedinu Begiću", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare u Jerevanu, prenela je Hina.

BiH do kraja kvalifikacija za EURO 2020 očekuju dueli sa Finskom i Italijom kod kuće, te Grčkom i Lihtenštajnom u gostima, ali već sada je jasno da sa samo sedam osvojenih bodova iz šest mečeva, izabranici Prosinečkog teško da mogu računati na plasman na jednu od prve dve pozicije, koje vode na prvenstvo Starog kontinenta.

Ostaje nada da će BiH kroz baraž u Ligi nacija pokušati da se nađe među 24 najbolje evropske selekcije, koje će naredne godine na 16. prvenstvu Evrope, po prvi put biti odigrano u 12 različitih zemalja.

Takođe, videćemo ko će naslediti Prosinečkog na klupi i predvoditi tim u najvažnijim utakmicama.