Fudbal

Zarade SRBA u Seriji A: Aleksandar Kolarov je lider, ali ne još zadugo...

Izvor mondo.rs

To je i dalje 15 puta manje od Kristijana Ronalda.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Italijanski list "Gazeta delo Sport" tradicionalno u septembru "izbacuje" kompletne platne spiskove klubova u Kalču, a nije iznenađenje da je i ovoga puta apsolutni rekorder osmostruki uzastopni šampion Juventus.

"Stara dama" godišnje za plate svojih fudbalera izdvaja čak 294 miliona evra, a pogodićete da u svojim redovima imaju i najplaćenijeg fudbalera.

To je naravno Kristijano Ronaldo čija godišnja primanja iznose čak 31 milion evra, dok je drugoplasirani, ukupno i u Juventusu, holandski štoper Mathejs de Liht koji zarađuje 8 miliona evra, dok se lepo "opario" i njegov agent Rajola.

Po 7,5 dobijaju Gonzalo Iguain i Paulo Dibala, odnosno Romelu Lukaku iz Intera, dok po pola miliona manje imaju Aron Ramzi i Adrijen Rabio.

Primera radi u Španiji, Barselona na plate izdvaja čak 671 milion evra, Real Madrid 641, dok Atletiko Madrid daje 350.

Visoka primanja imaju još i Pjanić (6,5 miliona evra), odnosno Daglas Kosta, Mandžukić, Kedira, Donaruma i Kulibali koji imaju po 6.

Naravno, uvek je zanimljivo videti gde su u odnosu na njih srpski igrači...

Od 12 srpskih fudbalera koji nastupaju na Apeninima, najviše zarađuje Aleksandar Kolarov (Roma) koji dobija 3.000.000 evra, dok je iza njega saigrač iz reprezentacije i sugrađanin iz Rima - Sergej Milinković-Savić (Lacio) sa 2.500.000.

Ipak, pitanje je trenutka kada će SMS preskočiti Kolarova, s obzirom na to da sa Lacijom pregovara oko produžetka ugovora i više plate.

Samo još Nikola Maksimović (Napoli) zarađuje više od milion evra, preciznije 1.200.000. Sledi Milenković (Fiorentina) sa 800 hiljada, Đuričić (Sasuolo) sa 700, Radovanović (Đenova) i Tomović (SPAL) sa 600, Lukić (Torino) i Lazović (Verona) po 500...

Najmanje zarađuju naši mladi fudbaleri Terzić (Fiorentina) 300 hiljada evra, Vlahović (Fiorentina) i Radunović (Verona) po 200 hiljada.

Pogledajte i kompletne liste.