Loše, pa malo bolje - "orlićima" samo bod u Novom Sadu (VIDEO)

Remi koji bi mogao skupo da košta naše fudbalere u kvalifikacijama za EURO 2021.

MONDO/M. Vujičić

Počelo je porazom u Rusiji, a nastavljeno remijem u Novom Sadu.

Reprezentativci Srbije do 21 godine još jednom su razočarali, pošto na "Karađorđu" nisu uspeli da savladaju Letoniju u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine - 1:1.

Imali su naši fudbaleri inicijativu, međutim, tek u nekoliko poslednjih minuta zaređali su sa napadima i šansama, kao što se to očekivalo da bude od početka.

Malo je nedostajalo i da dođu do pobede, ali je prečka u drugom minutu nadoknade bila saveznik gostiju posle šuta Igora Zlatanovića glavom na centaršut iz kornera.

Nedovoljno agresivna igra u odbrani i bezidejnost u napadu tokom prvog poluvremena kažnjeni su pogotkom Marka Regže u 11. minutu, ali je u 56. kapiten Luka Adžić lukavim udarcem po zemlji doneo izjednačenje.

Nažalost, bilo je to sve od izabranika Nenada "Neška" Milovanovića , koje čeka izuzetno težak posao u nastavku kvalifikacija...

SRBIJA: M. Ilić - Marković (46. Devetak), Mašović, Pavlović, Terzić - N. Petrović, Račić, L. Ilić - Stuparević, Joveljić (66. Tedić), Adžić (76. Zlatanović).

TOK UTAKMICE:

Kraj.

-
PREČKA je sačuvala gol Letonije u drugom minutu nadoknade! Šteta, zaređali su naši fudbaleri sa napadima u finišu utakmice, ali čini se prekasno...

- Još desetak minuta nade da naši fudbaleri mogu do pobede.

- GOOOL! Srbija stiže do izjednačenja posle odličnog i lukavog šuta Luke Adžića po zemlji u 56. minutu.



Poluvreme. Loše, baš loše po naš tim. Nadamo se mnogo boljoj igri "orlića" u nastavku.

  - Nedovoljno agresivno u odbrani, a bezidejno u napadu deluje ekipa Nenada Milovanovića. Moraće "orlići" mnogo više da se potrude da bi izbegli i drugi poraz na startu kvalifikacija. Još 10 minuta do odlaska na odmor.

- Naši fudbaleri su bolje počeli utakmicu, ali su gosti umeli da iskoriste svoj prvi dolazak pred gol  Marka Ilića.

- GOOOL! Letonija vodi 1:0 od 11. minuta posle izgubljene lopte Luke Ilića i potom statične reakcije naše odbrane na centaršut sa leve strane. Strelac je Marko Regža.


- Na tribinama "Karađorđa" je oko 1.000 gledalaca.

GRUPA PET, 2. kolo:


Poljska - Estonija 4:0
Srbija - Letonija 1:1
Bugarska - Rusija 0:0

TABELA: Poljska 6, Bugarska 4, Rusija 4, Srbija 1, Letonija 0, Estonija 0.

11. oktobar: Estonija - Letonija, Bugarska - Srbija, Rusija - Poljska.
15. oktobar: Estonija - Rusija, Poljska - Srbija, Letonija - Bugarska.