Uživo

Pobeda Tumbe, dva gola Mitrovića i "prvenac" Radonjića, ali odbrana ŠKRIPI!

Srbija pobedila Luksemburg u petoj utakmici Grupe B kvalifikacija za EURO 2020. Posle poraza od Portugala selektor Tumbaković upisao prve bodove, Aleksandar Mitrović stigao do 28 golova u dresu "orlova", upisao se i Nemanja Radonjić.

Pobeda!

I to prva za Ljubišu Tumbakovića kao selektora Srbije. Nije popularni "Tumba" uspeo da startuje trijumfom u subotu uveče, kada je izgubio vrlo važan meč u Beogradu od Portugala, verovatno i šanse da se kroz Grupu B plasira na EURO 2020, ali je važno da ekipa nakon potopa pred 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić", nije klonula.

Jer naša je šansa da do Evropskog prvenstva dođemo u martu preko Lige nacija...

Samo tri dana posle lekcije od šampiona Evrope, Srbija je kao gost pobedila Luksemburg 3:1 (1:0). Rezultatski prilično ubedljiv trijumf s obzirom na to šta smo sve videli na terenu stadiona "Žozi Bartel", a posebno u našem kaznenom prostoru.


Imali su "orlovi" pored tri gola još nekoliko prilika, ali imali su ih domaćini.

Portugal nam je pre tri dana 15 puta šutno ka golu (što u okvir, što pred), a Luksemburg 21! Podatak za svaku kritiku srpske odbrane, kao i onaj da smo na svih pet utakmica primili barem po gol.

Aleksandar Mitrović započeo je golgetersku seriju protiv prvaka Evrope, a nastavio ju je u Luksemburgu. Najbolji strelac Srbije postigao je dva gola, u 36. i 78. minutu, i tako na 51 utakmici za nacionalni tim stigao do brojke od 28 pogodaka.

Mitrović ima tek 24 godina…

Gol je dočekao i Nemanja Radonjić. Fudbaler Marseja zamenio je na početku drugog poluvremena Aleksandra Kataija i samo osam minuta kasnije radovao se "prvencu" u reprezentativnom dresu.


Moraće Tumbaković da pred ključni rasplet u plej-ofu Lige nacija mnogo pažnje posveti u radu sa defanzivcima. Da je s druge strane bio spretniji i efikasniji rival, pitanje je da li bi i ova tri gola bila dovoljna za pobedu. Na sreću, samo je David Turpel u 66. uspeo da savlada danas vrlo dobrog Marka Dmitrovića.

Srbija kvalifikacije za EURO nastavlja 14. oktobra, kada će gostovati u Litvaniji, gde je Portugal večeras slavio 5:1. Kristijano ronaldo postigao je četiri gola...

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov - Lukić (od 61. Gaćinović), Milivojević - Katai (od 46. Radonjić), Milinković Savić (od 80. Matić), Ljajić - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Žerson, Šano, Karlson - Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans - V. Til, Devil (od 61. Turpel), Sinani (od 62. Da Mota).

Izvor mondo.rs
22:38

LUKSEMBURG - SRBIJA 1:3 (0:1)

22:37

KRAJ!

22:31

Srbija je treći gol postigla u jeku napada Luksemburga i kada se pre činilo da će Dmitrović da bude savladan. Novi pogodak Mitrovića definitivno je smirio utakmicu u Luksemburgu, a selektora Ljubišu Tumbakovića približio pobedi.

22:24

GOOOL! OPET MITAR!

78' Aleksandar Mitrović postiže peti gol u kvalifikacijama. Dobio je vrlo koristan pas na levoj stranu u kaznenom prostoru i nije mu bilo teško da preko golmana po drugi put na meču zatrese mrežu, a peti put u kvalifikacijama. Ovo je Mitroviću 28. gol za reprezentaciju Srbije.

22:16

Imali smo sreće!

72' Velika šansa za Luksemburg! Dmitrović je nekako uspeo da sačuva mrežu...

22:11

GOOOL! Luksemburg je smanjio.

Od 66. minuta Srbija opet ima samo gol prednosti. David Turpel je iskoristio sjajan pas sa leve strane, podmetnuo nogu i savladao Dmitrovića. I na ovoj utakmici smo primili gol...

22:06

Izmena u Srbiji.

U 61. minutu Mijat Gaćinović je zamenio Sašu Lukića.

22:00

GOOOL! Srbija duplirala prednost!

54' Nemanja Radonjić je posle svega devet minuta na terenu uspeo da postigne gol. Sjajno se snašao između dvojice protivničkih igrača, video je prostor i sa 16-17 metara preciznim udarcem pogodio donji levi ugao.

21:53

Na početku drugog dela - izmena.

46' Nemanja Radonjić je zamenio Aleksandra Kataija.

21:43

21:33

Engleska je primila gol u prvom, a onda do odmora demolirala "Kosovo". Tamo je sada 5:1!!!

21:32

Kraj prvog poluvremena.

21:30

STATIVA!

I opet Olivije Til, šutirao je sa ivice kaznenog prostora u 43. minutu, Dmitrović je već bio savladan, ali se isprečila stativa. Dosta sreće za Srbiju!

21:27

VELIKA ŠANSA!

Još jedna prilika za Srbiju, imali su je Katai i Ljajić, ali se Luksemburg nekako odbranio, uspeo je domaćin da sa gol linije otkloni opasnost. Čini se da je as Bešiktaša mogao i bolje da reaguje u 40. minutu, dosta mlako je šutirao sa šest-sedam metara.

21:23

GOOOL, SRBIJA VODI 1:0!

Srbija je povela u 36. minutu. Aleksandar Kolarov je centrirao sa leve strane, a njegov mlađi imenjak Mitrović glavom zatresao mrežu. "Orlovi" zasluženo vode.

21:16

U Litvaniji je 1:1. Zanimljivo...

21:14

Najbolja prilika!

26' Dmitrović je sačuvao mrežu Srbije. Najbolja šansa na meču, posle centaršuta sa desne strane skočio je Žerson Rodrigez, glavom poslao loptu pod prečku, ali je golman "orlova" bio spreman.

21:09

Preti i Luksemburg!

Olivije Til je u 22. minutu stavio na muke Marka Dmitrovića. Srećom, lopta je išla bliže sredini gola. Domaćin već ima dva udarca u okvir, Srbija nijedan. Ipak, "orlovi" su preko Mitrović imali dve šanse.

21:04

I opet Mitrović!

Sve je sam najbolji strelac Srbije uradio u 17. minutu. Izborio se za šut iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla pored gola. Malo je falilo...

20:59

14' Luksemburg je prebacio težište igre na našu polovinu. Ipak, pritisak nije doneo čak ni priliku.

20:56

Sterling je u Sautemptonu izjednačio već u 8. minutu.

20:53

Selekcija takozvanog Kosova vodi u Engleskoj, Ronaldo doneo prednost Portugalu u Litvaniji.

20:53

PRVA ŠANSA ZA SRBIJU

6' Lepa akcija "orlova". Adem Ljajić je ostavio loptu za Antonija Rukavinu na desnoj strani, bek Srbije je vrlo dobro centrirao, Aleksandar Mitrović ispred svog čuvara pokušao glavom, ali je bio neprecizan.

20:50

Nema prilika...

Utakmica je počela pre četiri minuta, do sada nema prilika.

20:39

I premijerka Srbije Ana Brnabić je na stadionu.

Izvor: Mondo/I. T.

20:32

Luksemburg je pobedio Litvaniju kod kuće i sa istom reprezentacijom igrao nerešeno u gostima. Dva puta je poražen od Ukrajine, ali oba puta je bilo neizvesno. Srbija je savladala Litaviju i igrala 1:1 sa Portugalom u Lisabonu, ali je doživela težak poraz u Ukrajini (0:5) i od Portugala u Beogradu (2:4).

20:28

Srbija bez Dušana Tadića, što je poznato bilo odmah posle meča sa Portugalom.

20:27

Još 17 minuta do početka utakmice...

Ukratko

  • SASTAVI

    Srbija
    : Dmitrović - Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov - Lukić (od 61' Gaćinović), Milivojević - Katai (od 46' Radonjić), Milinković Savić (od 79' Matić), Ljajić - Mitrović.

    Luksemburg
    : Moris - Gerson, Šano, Karlson - Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Jans - V. Til, Devil, Sinani.
  • Utakmica Grupe B, 5. kolo.
učitaj još +