Fudbal

Mitrović - sedmi najbolji strelac u ISTORIJI "orlova": Da ne budem alav!

Izvor Beta

"Ne bih sebe poredio sa takvim imenima. Velika je čast biti među njima", poručio je naš sjajni napadač.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je mogao da postigne još golova u pobedi protiv Luksemburga, ali da ne treba biti alav i da je ekipa najbitnija.

"Možda sam mogao da dam još koji gol, ali ne treba biti alav. Uvek može bolje. Lepo je ovo došlo posle poraza od Portugala. Zadovoljan sam, idemo dalje", rekao je Mitrović novinarima u Luksemburgu.

Mitrović je dao dva gola u pobedi Srbije nad Luksemburgom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sada ima 28 golova za reprezentaciju Srbije, posle samo 51 nastupa.

Prestigao je Predraga Mijatovića i Borivoja Kostića na listi najboljih strelaca, s kojima je bio izjednačen posle pogotka datog Portugalu, tako da sada ima isti broj golova kao Todor Veselinović, a jedan manje od Dušana Bajevića.

"Lepo je biti u društvu igrača koji su ostavili trag u svetskom fudbalu. Ne bih sebe poredio sa takvim imenima. Velika je čast biti među njima. Srećan sam zbog toga, ali je ekipa najbitnija, da ostvaruje rezultate", naveo je Mitrović.

Zadovoljan je zbog pobede u Luksemburgu.

"Pre svega mentalno teška utakmica posle poraza od Portugala. Ali, davali smo golove na vreme, rešili utakmicu i osvojili lepa tri boda. Dobro je što smo se vratili pobedama i bitno je da nastavimo ovako", kazao je Mitrović.

Srbija ima male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo. Sledi joj duel sa Litvanijom u oktobru.