Fudbal

Luka Adžić za MONDO: Pisali su i o meni svašta, glava mi je hladna!

Autor Milutin Vujičić

"Počeo sam da igram u Anderlehtu. Odigrao sam dve odlične utakmice, polako ulazim u formu, nisam još počeo da startujem, a nadam se da ću uskoro još više da igram", kazao je novi kapiten "orlića" Luka Adžić posle prvenca u dresu Srbije.

Izvor: MN Press

Nije dobro počelo.

"Orlići" su na startu novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo osvojili tek bod, a očekivali smo mnogo više, naročito u duelu sa Letoncima.

Delovalo je da će u Novom Sadu, nakon poraza u Saransku (0:1), prekinuti lošu seriju koja traje od neuspešne kontinentalne smotre u Trstu, međutim uprkos brojnim šansama u završnici - nova U21 selekcija državnog tima odigrala je tek nerešeno protiv neuporedivo slabijeg tima (1:1).

To znatno komplikuje naše šanse za plasman na EURO, videlo se nezadovoljstvo na licima igrača, ali ne i potpuni pesimizam da je sve protraćeno.

"Prva utakmica protiv Rusije je bila jako teška, mi smo se tek okupili, novi trener, novi momci, nažalost ni sad nismo uspeli da dođemo do tri boda iako smo dominirali celu utakmicu. Primili smo nesrećan gol, dali su gol iz jedine šanse, lopta nije htela da uđe...", kazao je Luka Adžić za MONDO posle utakmice i poručio da je i on mogao bolje, iako je postigao gol.

"Ušla je jedna moja loptu, još smo pogodili i prečku, ali sreća nije bila na našoj strani... Rezultat nije realan, zaslužili smo pobedu. Za nas je ovo kao da smo izgubili utakmicu!"

Kapiten novih "orlića" kazao je i da ne traži alibi u tome što se protivnik maltene branio čitav meč poručivši da Srbija uvek mora da ide na pobedu, a istakao je da mu je drago što je u 14. nastupu za mladu reprezentaciju "otvorio" i kategoriju golovi.

Izvor: MN Press

"Gol mi mnogo znači, prvi je za reprezentaciju... Mi se sad okrećemo narednim utakmica. Verujem u ovaj tim, ove igrače, stisnućemo se protiv Bugara i Poljaka, idemo na dve pobede, pa na još jednu protiv Rusije kod nas!", kazao je Luka Adžić koji zanimljivo nije ni video koji saigrač mu je dodao za pogodak u 57. minutu, pošto je odmah potrčao po loptu kako bi što pre krenuli sa centra.

"Nisam ni video u prvi mah? Aha, Terzić! Jeste, igrali smo u omladincima Crvene zvezde, nismo u prvom timu, drago mi je da je asistirao".

Skloni smo tome da posle dva loša rezultata "otpišemo" čitavu generaciju, a interesantno je da su igrači od 1986. do 1988. godišta (Kačar, Matić, Fejsa, Tošić, Sulejmani) takođe kvalifikacije za EURO2009 počeli remijem protiv Letonije u Novom Sadu (1:1) i na kraju otišli na turnir.

"Trudim se da se ne obazirem na glasine i priče", kazao je Adžić.



"Ceo život će ljudi pričati takve stvari, navikao sam na pritisak, pisali su i o meni dosta nekih drugih stvari, ali glava mi je hladna. Mogu da kažem da sam potpuno fokusiran na svoju igru, kao kapiten ove generacije trudim se da što pre krenemo u pobednički ritam i zaista verujem u ovaj tim. Ima mnogo dobrih igrača, vlada sjajna hemija...".

Luka Adžić je pre godinu dana otišao iz Crvene zvezde u Anderleht i u prvoj sezoni nije dobio šansu, ali to se promenilo dolaskom Vensana Kompanija.

Legendarni belgijski štoper u Anderlehtu sada ima dvojaku ulogu, trenera i igrača, mada je posle slabijeg starta klupu više prepustio svom saradniku Sajmonu Dejvisu, vrlo brzo je oduševio i Luku Adžića kome je na tri meča nove sezone pružio šansu sa klupe.

"Počeo sam da igram u Anderlehtu. Odigrao sam dve odlične utakmice, polako ulazim u formu, nisam još počeo da startujem, ali nadam se da ću uskoro i tamo još više da igram. Kompani je odličan, pravi lider, saigrač i trener. Čast mi je što sarađujemo...".

Da li je bolji kao trener ili saigrač?

"Uf, ma I trener i saigrač, sve u jednom! Sjajan je zaista", zaključio je Adžić.