Fudbal

Novi kapiten Vojvodine: Nije nas poremetio poraz od Zvezde - bili smo DOBRI

Autor Milutin Vujičić

Poslednji put Voša je na "Čairu" slavila pre tri godina, baš kada je Nenad Lalatović i bio na klupi Novosađana.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Kraj reprezentativne pauze!

Domaće prvenstvo nastavlja se već ovog petka (18.00) kada će na "Čairu", u derbiju 8. kola Linglong Superlige, Radnički ugostiti Vojvodinu.

Novosađani su bolje počeli sezonu sa prošlogodišnjim "šefom" Nišlija Nenadom Lalatovićem, dok je u Radničkom već došlo do promene trenera i dolaska Milorada Kosanovića umesto Sima Krunića, koji nije ispunio očekivanja, posebno u Evropi.

Ipak, razlika je svega tri boda...

"Očekuje nas jedno od najtežih gostovanja u ligi. Eto, sad čujem da od 2016. godine nismo tamo pobedili. Poučeni iskustvima iz prethodnih sezona, svesni smo da će biti tvrda i jaka utakmica", kazao je fudbaler Ranko Veselinović koji je izašao pred medije na "Karađorđu", iako je uobičajeno da to učine glavni ili pomoćni trener.

Tokom prethodnih dana nije bio sa ekipom pošto je bio sa mladom reprezentacijom, kao i Mladen Devetak, dok su Dejan Zukić i Mirko Topić bili sa U19 selekcijom.

Vojvodina i Radnički su do sada odigrali 96 utakmica i bolji skor imaju Novosađani. Pobedili su u 43 meča, 28 puta je bilo nerešeno, dok su Nišlije slavile 25 puta

"Čuo sam se sa momcima, dobro su trenirali... Imamo još vremena da sve dogovorimo sa Nenadom Lalatovićem", kazao je Veselinović.

Vojvodina je pred pauzu doživela prvi poraz ove sezone - i to od Crvene zvezde (2:1).

"Nije došlo do pada samopouzdanja kod nas... Jesmo izgubili od Zvezde, ali smo odigrali dobar meč. Oni su na individualan kvalitet dobili taj susret, ali atmosfera među nama je i dalje dobra i očekujemo spremno meč u Nišu".

Od ove sezone mladi štoper Novosađana postao je i kapiten "lala".

"Mislim da je pozitivno na mene uticalo da nosim kapitensku traku. Znači mi da budem kapiten i daje mi dodatni motiv i sigurnost u igri", zaključio je Veselinović.

Meč se igra u petak od 18 časova uz prenos na TV Arena Sport.