Fudbal

Juve po STAROM receptu - sprema se "napad" na BESPLATNE igrače?

Izvor mondo.ba

Italijanski prvak u januaru može pregovarati sa fudbalerima kojima ugovor ističe u junu naredne godine, a upravo takve igrače bi Juventus za sledeću sezonu mogao dovesti besplatno.

Juventus, koji je ovog leta doveo nekoliko slobodnih igrača - što je ustaljena praksa tog kluba godinama unazad - već priprema plan za sledeći prelazni rok kako bi dodatno pojačao ekipu.

Italijanski prvak u januaru može pregovarati sa fudbalerima kojima ugovor ističe u junu naredne godine, a upravo takve igrače bi Juventus za sledeću sezonu mogao dovesti besplatno kao što je ove godine doveo Arona Remzija i Adrijena Rabioa, i prošlog leta Emrea Džana.

Italijanski list "Tutosport" otkriva da se na listi želja Juventusa nalaze trojica odličnih igrača.

Navodno su zainteresovani za Kristijana Eriksena iz Totenhema, koji već duže vreme odbija ostati u Londonu i želi transfer u veći klub. Njime bi kompletirali "novi" vezni red s obzirom da su tokom prethodnih meseci odradili dobar deo rekonstrukcije te linije tima.

Sigurno je da Danac neće ostati na "Vajt hart lejnu", pitanje je koji klub će prvi do njega, a čini se da njegova sudbina zavisi i od nekih drugih transfera, pre svega onog u kojem će verovatno Pol Pogba biti glavni akter.

Ukoliko Francuz odluči ode u Real Madrid, koji je prvi favorit za potpis Eriksena, plejmejkeru neće preostati mnogo opcija pa je za verovati da bi mogao u Torino.

Drugi igrač kojeg Juve želi da dovede je Vilijan iz Čelsija, s kojim je Juventusov trener Mauricio Sari već sarađivao dok je vodio londonski klub. On je već dugo u klubu, veruje se da bi želeo da promeni sredinu, a nije isključeno da bi želeo ponovo da sarađuje sa trenerom koji mu je protekle sezone dao slobodu na terenu.

Isti list navodi da Sari takođe u svojoj ekipi želi da vidi i Tomasa Munijea, koji trenutno igra u PSŽ-u, a koji bi mu svakako dodatno osnažio desnu defanzivnu stranu, pogotovo nakon odlaska Žoaa Kansela.

Osim ove trojice, Juve bi naredne godine mogao dovesti i 20-godišnjeg Kaija Haverca, sjajnog Nemca za kojeg Bajer Leverkuzen traži čak 100 miliona evra, a šanse za tako nešto bi svakako porasle ukoliko ne bi morali da plate pomenuta tri fudbalera.