Fudbal

"Iks" u Dizeldorfu, "vukovi" bez prvog mesta

Izvor mondo.rs

U prvoj utakmici četvrtog kola Bundeslige, bodove su na "Merkur-Špil Areni" u Dizeldorfu pred više od 50.000 gledalaca podelili domaća Fortuna i Volfsburg, koji je pobedom mogao do prvog mesta bar na jedan dan...

Volfsburg je imao šansu da se eventualnom pobedom nad Fortunom u Dizeldorfu bar na jednu noć "šepuri" na vrhu Bundeslige. U tome, ipak, izabranici austrijskog stručnjaka Olivera Glasnera nisu uspeli, ali mogu, svakako, da budu zadovoljni jer su nakon igračkog deficita posle 16 minuta uspeli da ostanu neporaženi, po čemu su u prva četiri kola jednaki sa RB Lajpcigom, Bajernom i Bajerom.

Sa druge strane, ekipa Fortune će i dalje čekati da je pogleda boginja istog naziva – bio je ovo ukupno osmi međusobni duel sa "vukovima" u Bundesligi, a večerašnji domaćin nikad nije zgrabio celi plen!

FORTUNA – VOLFSBURG 1:1 (1:1)
/Giselman 16 – Veghorts 29/

Dva majstorska poteza viđena su na "Merkur-Špil Areni" u Diseldorfu – oba u prvom poluvremenu.

Prvo je u 16. minutu vezista domaćina Oliver Fink tražio način kako da sa desne uputi loptu na levu stranu šesnaesterca gostiju, a kad je u tome uspeo, na loptu je natrčao Niko Giselman i sjajnim udarcem iskosa, poslavši loptu u rašlje gola na kojem je stajao Pavao Pervan, postigao svoj prvenac za Fortunu u Bundesligi.

Dvanaest minuta kasnije, "vukovi" su uzvratili udarac. Što nije uspeo u trećem minutu, kada udarcem iz daljine nije iskoristio smušenost domaće odbrane, Vut Veghorst jeste nakon povratne lopte Josipa Brekala, postigavši svoj treći ovosezonski gol, s obzirom da je ranije dva puta matirao odbranu berlinske Herte.

Drugi "hajlajt" prvog poluvremena je potez hrvatskog internacionalca...

Kad se činilo da će se pomučiti da nađe adekvatno rešenje, Brekalo se na desnoj strani oslobodio defanzivca Robina Bormuta - probacivši mu loptu kroz noge!

BUNDESLIGA – 4. kolo

Fortuna Diseldorf – Volfsburg 1:1 (1:1)
/Giselman 16 – Veghorst 29/

Subota:

Augzburg – Ajntraht (15.30)
Borusija D. – Bajer
Keln – Borusija M.
Majnc – Herta
Union Berlin – Verder
RB Lajpcig – Bajern (18.30)

Nedjelja:

Hofenhajm – Frajburg (15.30)
Paderborn – Šalke (18.30)

TABELA: RB Lajpcig 9, Volfsburg (+1) 8, Bajern 7, Bajer 7, Borusija D. 6, Frajburg 6, Ajntraht 6, Borusija M. 4, Šalke 4, Hofenhajm 4, Fortuna (+1) 4, Union Berlin 4, Verder 3, Keln 3, Paderborn 1, Augzburg 1, Herta 1, Majnc 0.

Tagovi