Uživo

Zvezda PREŽIVELA Inđiju! Dva penala za preoket u "minut do 12"! (VIDEO)

Malo je nedostajalo da povratnik u Superligu napusti "Marakani" sa tri boda, ali je Milan Pavkov golovima sa bele tačke zadržao crveno-bele na maksimalnom učinku.

Izvor: MN Press

Junak Crvene zvezde ponovo je Milan Pavkov! Ovaj put golovima u "minut do 12" i to oba iz penala, za preokret protiv Inđije i pobedu 2:1 na stadionu "Rajko Mitić".

O prvom penalu, dosuđenom u 87. minutu, sigurno će se dosta diskutovati pošto je utisak da je faul napravljen van kaznenog prostora, dok o drugom nema dileme. Prosto je neverovatno kakvu je glupost napravio do tog trenutka sjajni golman Inđije, Miloje Preković u 90. minutu...

Umeo je golgeter crveno-belih da iskoristi ukazane šanse i zadrži maksimalan učinak svog tima ove sezone u Superligi - 6/6.

Svojim golovima Pavkov je, takođe, sprečio prvi superligaški poraz Crvene zvezde na "Marakani" još od 18. aprila 2017, kada je Partizan slavio 3:1.

Daleko od toga da su gosti iz Inđije zaslužili da praznih šaka napuste Beograd, ali koliko god sudija Igor Stojilković doprineo prvom penalu, glupost Prekovića je neshvatljiva...

Pogledajte:

Nažalost, pogrešna odluka arbitra sada će baciti u drugi plan fantastičan pogodak Branislava Tomića kojim je Inđija povela u 35. minutu. Retko Milan Borjan prima takve golove, ali ovaj put je zaista bio nemoćan.

Gajić je loše izbacio loptu, a vezista Inđije to iskoristio da uputi strahovit šut sa oko 25 metara.

Upravo je poverenje koje je Gajić dobio u ovoj utakmici bilo iznenađujuće, pošto mladi reprezentativac Srbije nije licenciran za Ligu šampiona, pa se očekivalo da Vladan Milojević ponovo stavi Miloša Degeneka na desnog beka kao alternativu Marku Gobeljiću za slučaj da on zbog povrede ne bude mogao da nastupi iduće srede u Nemačkoj protiv Bajerna.

Greška Stojilkovića kod prvog penala za Zvezdu nije bila jedina sporna odluka u meču, pošto je u 51. minutu uvažio signalizaciju pomoćnika i svirao ofsajd Mirku Ivaniću posle odlične akcije sa Pavkovom, iako vezista crveno-belih nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Bila je to prilika za domaće da mnogo ranije dođu do izjednačenja.

Gajić je zamenjen u pauzi između dva poluvremena, što nagoveštava da se u budućnosti neće naigrati kao član crveno-belih.

Ulaskom Tomanea umesto njega promenjena je i formacija tima, pa su domaći u drugom poluvremenu igrali sa trojicom igrača u poslednjoj liniji. Doprinelo je to da pojačaju inicijativu, zaista su stvorili nekoliko vrlo dobrih šansi, ali sve do pomenutih penala nisu uspeli da nadmudre odličnu odbranu Inđije.

Zbog dramatične utakmice neće se mnogo pričati o debitantskom nastupu Holanđanina Radživa van La Pare u Zvezdinom dresu. Ostavio je dobar utisak i čini se da će crveno-beli značajno unaprediti ofanzivu sa njim i Mateom Garsijom na bokovima.

Posebno kada se u tim vrati "roviti" Marko Marin. Trebalo bi to da bude već u Minhenu.

A potom, sledi "večiti derbi" sa Partizanom u nedelju, 22. septembra, od 18 časova na stadionu u Humskoj ulici.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (46. Tomane), Degenek, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas - Garsija, Ivanić (67. Vulić), La Para (81. Vukanović) - Pankov.

INĐIJA: Preković - Dimitrijević, Rogač, Vidić, M. Ilić - Bosančić (73. Josović), Tomić - Bjeličić, Dimitrov (62. Janjić), Milosavljev (49. Bastajić) - B. Ilić.

Sudija: Igor Stojilković.

*** Kretanja meča podsetite se klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA ***

SUPERLIGA, 8. kolo:

petak

Radnički Niš - Vojvodina 1:2 (1:1)
/Mihajlović 9 - Matić 33, Devetak 77/

subota

Crvena zvezda - Inđija 2:1 (0:1)
/Pavkov 87p, 90+1p - Tomić 35/

Javor - Rad
Radnik - Napredak 19.00
Voždovac - Čukarički 20.00
Proleter - Partizan 20.30

nedelja

Mladost - Spartak 19.00
TSC - Mačva 19.00

TABELA: Vojvodina 19, Crvena zvezda (-2) 18, TSC (-1) 17, Čukarički (-2) 15, Radnički Niš 13, Partizan (-3) 11, Spartak (-1) 9, Napredak (-1) 8, Voždovac (-2) 7, Inđija 7, Mladost (-1) 6, Rad (-1) 6, Javor (-2) 5, Proleter (-1) 5, Radnik (-2) 4, Mačva (-1) 2.

Izvor mondo.rs
19:58

KRAJ! POBEDA ZVEZDE 2:1 ZA 6/6 U SUPERLIGI


*** Izveštaj možete pročitati klikom na UVODNU VEST ***

19:54

GOOOL! ZVEZDA PREOKRENULA!

Ponovo je Milan Pavkov bio precizan! Zvezda vodi od 91. minuta 2:1!

19:53

JOŠ JEDAN PENAL ZA ZVEZDU!

Ovaj put nema dileme! Kakvu je samo glupost napravio do 90. minuta odlični golman Inđije, Miloje Preković! Nije dozvolio da izađe lopta koja je išla u gol-aut. Pokušao je da ju je primiri glavom, ali mu se ona daleko odbila, posle čega je oborio Garsiju.

19:51

GOOOL! ZVEZDA JE IZJEDNAČILA

Precizan izvođač penala bio je Milan Pavkov. Pogodio je Preković u koju stranu će šutirati Zvezdin napadač, ali nije uspeo da odbrani.

19:50

PENAL ZA ZVEZDU U 87. MINUTU

Pao je Vukanović posle starta Vidića, ali utisak je da je faul napravljen van kaznenog prostora.

19:41

Odličan šut Kanjasa u 78. minutu, ali i još bolja odbrana Prekovića... Ređaju se napadi domaćih, međutim, gosti se i dalje sjajno brane.

19:36

Dobar kontranapad izveli su gosti u 73. minutu, ali je Nemanja Bosančić bio neprecizan.

19:26

PREKOVIĆ SPREČIO DEBITANTSKI GOL LA PARE

Odlična intervencija golmana Inđije u 64. minutu na šut holandskog novajlije u Zvezdinom dresu. Iz prve je pokušao La Para iskosa sa desne strane, posle centaršuta Rodića...

19:24

UMALO 2:0 ZA GOSTE!

Tomić je sjajnim "lažnjakom" bacio Rodića na zemlju i stvorio sebi poziciju za šut u 60. minutu, ali je Borjan uspeo da odbrani nogom i sačuva minimalan zaostatak svog tima.

19:19

Nova odlična prilika za crveno-bele! Tomane je bio pred golom Inđije u 56. minutu, pokušao da lobuje Prekovića, ali je golman gostiju skrenuo loptu u korner.

19:18

Umalo autogol Dimitrijevića u 54. minutu, ali imali su gosti sreće da bude samo korner. Garsija je želeo da uputi oštar centaršut, lopta je zakačila defanzivca Inđije i promenila pravac.

19:15

Konačno jedna odlična akcija crveno-belih! U 51. minutu su kombinovali Ivanić i Pavkov, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd i time sprečio Ivanića da se nađe u gol šansi. Utisak je da je pogrešio...

19:12

Sjajna akcija gostiju u 48. minutu! Počelo je od golmana Prekovića, hladnokrvno su igrači Inđije izneli loptu uprkos pritisku domaćih igrača, usledila je zatim dijagonala ka Milosavljevu, koji je šutirao posle lepog prijema, ali je Borjan bio siguran. Tom prilikom povredio se fudbaler Inđije Vladan Milosavljev.

19:08

Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Crvene zvezde. koje će se odraziti i na taktiku. Umesto desnog beka Gajića ušao je napadač Tomane, što znaći da će crveno-beli sada igrati sa trojicom u odbrani, a uz pojačanu ofanzivu tima.

18:49

POLUVREME

Odličan utisak ostavili su gosti u prvom delu utakmice. Sigurno se brane, ne paniče, a ukazanu priliku posle loše izbačene lopte Gajića iskoristili su da povedu. Sjajno je šutirao Branislav Tomić za brigu crveno-belih.

18:47

Dodatno su dobili na samopouzdanji igrači Inđije posle vođstva. Odlično se brane i vrebaju kontranapade.

18:38

GOOOL! INĐIJA VODI!

Sjajan šut Branislava Tomića u 35. minutu sa više od 20 metara. Nemoćan je bio Borjan. Morao je Gajić mnogo bolje da izbaci loptu iz kaznenog prostora svog tima...

18:33

Odličan centaršut Rodića u 30. minutu na glavu Pavkova, koji je neprecizno šutirao.

18:28

Prva šansa viđena je u 24. minutu pred golom Inđije. Van La Para je odlično prošao i proigrao Garsiju, koji je šutirao iz prve. Nesiguran je bio Preković, ali je iz drugog pokušaja, ipak, uspeo da uhvati loptu.

Nepun minut kasnije atraktivno je šutirao La Para, polumakazicama, ali preko gola.

18:18

Bez većih uzbuđenja u prvih 15 minuta.

18:10

Crveno-beli imaju inicijativu od prvog minuta, ali odbrana Inđije visoko stoji i, za sada, ih sprečava da priđu golu Miloja Prekovića.

18:02

Ponovo slaba poseta na "Marakani" kada je u pitanju prvenstvena utakmica. Tek četiri-pet hiljada gledalaca.

17:54

Na klupi Crvene zvezde su: Pankov, Vulić, Babić, Tomane, Simić, Vukanović.

Među rezervama Inđije nalaze se: Stanivuković, Bastajić, Jovanović, Banjac, Janjić, Čermelj, Josović.

17:02

Kao što se i očekivalo, Marko Gobeljić i Marko Marin propuštaju ovu utakmicu kako bi potpuno spremni putovali u Minhen, a priliku da debituje ima Radživ van La Para, Holanđanin koji je nedavno stigao iz Hadersfilda.

Zanimljivo je pojavljivanje Milana Gajića u startnoj postavi, pošto se očekivalo da bi desnog beka mogao ponovo da igra Miloš Degenek, u slučaju da Gobeljić ne bude spreman za duel sa Bajernom, ali očito povreda reprezentativca Srbije nije ozbiljna.

16:58

Utakmica počinje u 18 časova. Budite uz MONDO, pratićemo dešavanja na stadionu "Rajko Mitić" iz minuta u minut.

Ukratko

  • CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić (46. Tomane), Degenek, Milunović, Rodić - Jovančić, Kanjas - Garsija, Ivanić (67. Vulić), La Para (81. Vukanović) - Pankov.
  • INĐIJA: Preković - Dimitrijević, Rogač, Vidić, M. Ilić - Bosančić (73. Josović), Tomić - Bjeličić, Dimitrov (62. Janjić), Milosavljev (49. Bastajić) - B. Ilić.
  • Sudija: Igor Stojilković.
učitaj još +