Fudbal

Juveu MALEROZNI crveno-beli dresovi: STOP u Firenci posle dve i po godine

Premijerna utakmica 3. kola Serije A odigrana je bez golova, iako je Fiorentina zaslužila pobedu.

Osmostruki uzastopni šampion Italije posle dve i po godine zaustavljen je u Firenci!

Torinski crno-beli, koji su u subotu nosili "crveno-bele" dresove (!?), nisu mnogo pokazali na stadionu "Artemio Franki" i ne bi bilo nezasluženo da je Fiorentina osvojila sva tri boda, umesto jednog. I to prvog ove sezone...

FIORENTINA - JUVENTUS 0:0.

U prvih 45 minuta "ljubičasti" su imali mnogo zrelije šanse posle udaraca Federika Kijeze u 16. i Henrika Dalberta u 41. minutu, ali se rezultat nije menjao.

Međutim, mijenjali su se, i to prinudno, igrači u gostujućem timu, pošto su Daglas Kosta i Miralem Pjanić zbog povrda morali van terena već tokom prvog poluvremena.

Zato je trener gostiju Mauricio Sari, koji je prvi put bio na klupi torinskog kluba zbog ranije upale pluća, gurnuo u vatru Federika Bernardeskija i Rodriga Bentakura.

I u nastavku je ekipa Vinćenca Montele imala više od igre na stadionu "Artemio Franki" i dosta solidnih šansi poput one iz 65. minuta kada je Kijeza šutirao iznad prečke iz vrlo izgledne situacije.

Golman "bjankonera" Vojćeh Šćešni je takođe dao veliki doprinos remiju nakon udarca reprezentativca Srbije Nikole Milenkovića u 79. minutu,

Jedinu šansu u drugom poluvremenu za Juve upropastio je Sami Kedira posle kontranapada kada je odlučio da asistira Bernandeskiju umesto da šutira prema golu "viole"...

Fiorentina je osim prvog boda u sezoni, izjednačila i negativni klupski rekord - 17. utakmica uzastopno bez pobede što je nesumnjivo razočaralo domaće navijače, koji su do poslednjeg mesta ispunili stadion u Firenci i priredili spektakularnu sliku.

SERIJA A, 3. KOLO:

Fiorentina - Juventus 0:0

Napoli - Sampdorija (18.00)
Inter - Udineze (20.45)

nedjelja

Đenova - Atalanta (12.30)

od 15.00

Breša - Bolonja
Parma - Kaljari
SPAL - Lacio

Roma - Sasuolo (18.00)
Verona - Milan (20.45)

ponedjeljak

Torino - Leće (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 7, Inter 6, Torino 6, Lacio 4, Đenova 4, Bolonja 4, Verona 4, Sasuolo 3, Parma 3, Napoli 3, Atalanta 3, Breša 3, Milan 3, Udineze 3, Roma 2, Fiorentina (+1) 1, SPAL 0, Kaljari 0, Leće 0, Sampdorija 0.