Fudbal

GOL GRUJIĆA nedovoljan Herti, Ajntraht bez Srba posle dugo vremena

Izvor mondo.rs

U duelu timova iz Lige šampiona, Borusija Dortmund razbila Bajer Leverkuzen.

Posle dugo vremena, Ajntraht iz Frankfurta zaigrao je bez ijednog Srbina u svojoj postavi.

Dejan Joveljić je na klupi presedeo gostovanje u Augzburgu, dok Filip Kostić i Mijat Gaćinović nisu bili u protokolu. Prvi je bolesta, a drugi prehlađen.

Izostanak naših fudbalera ispostavio se kao malerozan po ekipu iz Frankfurta, pošto je domaćin slavio 2:1.

Dva gola prednosti Augzburg je stekao već u prvom poluvremenu, pa je pogodak Pasijense u 73. minutu bio nedovoljan da bi gosti izbegli drugi poraz u prve četiri utakmice Bundeslige ove sezone (imaju i dve pobede).

Za razliku od pomenute trojke, Marko Grujić je odigrao ceo meč za Hertu i postigao gol glavom na gostovanju u Majncu. Bilo je to u 83. minutu za 1:1, ali je domaćin potom, ipak, stigao do pobede posle kornera pet minuta kasnije.

Umalo da celu utakmicu odigra i Neven Subotić, međutim, bivši reprezentativac Srbije je u 89. minutu dobio drugi žuti karton. I pre toga njegov Union Berlin je gubio kod kuće 1:2 od Verdera, koliko je i ostalo na kraju.

Može li neko da zaustavi Paka?


Četiri meča u Bundesligi - pet golova.

Jedan meč u Kupu Nemačke - jedan gol.

Jedan meč u nemačkom Superkupu - jedan gol.

Dva meča za Španiju - tri gola!

To je učinak Paka Alkasera na startu sezone 2019/20!

BITI NAVIJAČ JE LJUDSKO PRAVO!

Navijači Union Berlina na današnjoj utakmici odali su počast Iranki Šahar Kodajari, koja se zapalila nakon što je osuđena na šest meseci zatvora jer je pokušala da uđe na stadion u svojoj zemlji i gleda utakmicu."Protiv rodnih zabrana na stadionima. Biti navijač je ljudsko pravo!", poručili su navijači berlinskog kluba.

Sjajni napadač Borusije Dortmund u pobedi nad Bajer Leverkuzenom 4:0 (1:0), upisao je osmi nastup u sezoni, računajući klub i reprezentaciju, a deseti put je pogodio metu.

Današnji gol bio je za vođstvo "milionera" protiv "apotekara" nakon prvog poluvremena, u jednom od derbija četvrtog kola Bundeslige, u kom je Borusija ubedljivo slavila. U drugom poluvremenu se u strelce dvaput upisao Marko Rojs, a jednom Rafael Gerero.

BUNDESLIGA, 4. KOLO:

Augzburg - Ajntraht 2:1 (2:0)
/Rihter 35, Niderlehner 42 - Pasijensija 73/

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 4:0 (1:0)
/Alkaser 28, Rojs 49, 90, Gerero 82/

Keln - Borusija Menhengladbah 0:1 (0:1)
/Plea 14/

Majnc - Herta 2:1 (1:0)
/Kvaizon 40 - Grujić 83/

Union Berlin - Verder 1:2 (1:1)
/Anderson 14 pen - Klasen 5 pen, Filkrug 55/

RB Lajpcig - Bajern Minhen (18.30)

Odigrano u petak:

Fortuna Diseldorf - Volfsburg 1:1 (1:1)
/Giselman 16 - Veghorst 29/

U nedjelju:

Hofenhajm - Frajburg (15.30)
Paderborn - Šalke (18.30)

TABELA: Borusija Dortmund 9, RB Lajpcig (-1) 9, Volfsburg 8, Bajern Minhen (-1) 7, Borusija Menhengladbah 7, Bajer Leverkuzen 7, Frajburg (-1) 6, Ajntraht 6, Verder 6, Šalke (-1) 4, Hofenhajm (-1) 4, Fortuna Diseldorf 4, Union Berlin 4, Augzburg 4, Keln 3, Majnc 3, Paderborn (-1) 1, Herta 1.