Fudbal

Stuparević prešao iz Votforda u Češku i VEĆ debitovao

Izvor mondo.rs

Doskorašnji igrač Voždovca je u subotu obukao dres Pribrama, ali nije mogao da spreči debakl svog tima.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Filip Stuparević je novi igrač češkog Pribrama! Otišao je mladi napadač letos iz Voždovca, postao je igrač engleskog Votforda, ali nije iznenađenje da neće obući dres premijerligaša.

Fudbaler koji je 2016. godine dospeo u žižu javnost kao igrač koji je debitovao za Voždovac pre nego što je napunio 16 godina i tako "koštao" svoj tim pobede za zelenim stolom, sada započinje novu avanturu. Pominjalo se u medijima da će možda iz Votforda preći u redove Udinezea, klub koji je takođe u vlasništvu familije Poco.

Ipak, od toga nije bilo ništa, a kako Stuparević ne ispunjava uslove za dobijanje radne dozvole, bilo je za očekivati da ga vidimo u novoj sredini. Stuparević je otišao na pozajmicu u Pribram, člana najjače češke lige, i tamo će ostati do kraja 2019. godine.

Stuparević je pre nekoliko dana stigao u Češku i svoj novi klub, a već u subotu je debitovao za Pribram. On je u 80. minutu dobio priliku da zaigra, ali je tada već bilo jasno da je Pribram doživeo debakl. Oni su na gostovanju Mladoj Boleslav bili poraženi 6:0.

Momak koji je pre 15 dana proslavio svoj 19. rođendan prošle sezone je bio prodat iz Voždovca u Votford za 3.000.000 evra, a do kraja sezone je ostao u beogradskom klubu na pozajmici.

Protekle sezone je na 30 mečeva u Superligi Srbije postigao osam golova, dok je dres mlade reprezentacije Srbije do sada obukao jednom.