Fudbal

Duel familije Zapata, Duvan je junak Atalante!

Izvor mondo.ba

Pobeda tima iz Bergama u Đenovi u 95. minutu, pred premijerni meč u Ligi šampiona protiv Dinama u Zagrebu.

U prvih 45 minuta duela između Đenove i Atalante, u "matine" terminu trećeg kola Serije A, nije viđena bogzna kakva partija dva tima.

Mreže su mirovale, ali su navijači ipak nagrađeni u nastavku - tri gola, iz dva penala i pobedonosni u petom minutu nadoknade vremena! Sjajni Duvan Zapata junak "boginje"!

ĐENOVA - ATALANTA 1:2 (0:0)

S obzirom na formu i napadački potencijal obe ekipe, očekivala se goleada na stadionu "Luiđi Feraris", ali posle prvog poluvremena nije izgledalo da će se mreže uopšte tresti.

Istina, prilika je bilo. Naš Ivan Radovanović je pokušavao s jedne, a Mario Pašalić s druge strane. U nekoliko navrata zapretili su protivničkim golmanima, ali bilo je to nedovoljno da se postigne gol.

U nastavku se sve "otvorilo".

Luis Murijel u igru je ušao u 60. minutu, a samo četiri minuta kasnije postigao je vodeći gol za goste. Dosuđen je penal za Atalantu, i to tek nakon signalizacije iz VAR sobe.

Duvana Zapatu srušio je njegov rođak, prezimenjak Kristijan, a sa "kreča" Murijel hladnokrvno je šutirao i postigao treći pogodak u sezoni.

Mogao je Zapata sve da završi već u 75. minutu, ali je golman Đenove Jonuc Radu sjajno odbranio udarac korpulentnog napadača.

U 89. minutu stvari su vraćene na početak kada je Kristijan Kuame izborio jedanaesterac, nakon što ga je Berat Đimšiti prvo povlačio za dres, a zatim i odgurnuo.

Domeniko Krišito šutirao je po sredini gola za 1:1 i činilo se da će to biti konačan ishod meča.

Ipak, duboko u sudijskoj nadoknadi, u 95. minutu, ponovo je na scenu stupio sjajni Duvan Zapata i odličnim pogotkom osigurao veliko slavlje Atalanti.

Tim iz Bergama tako je napravio odličnu uvertiru pred debitantski meč u Ligi šampiona - Atalanta će u sredu gostovati na zagrebačkom "Maksimiru", ekipi Dinama.

SERIJA A - 3. KOLO:

Đenova - Atalanta 1:2 (0:0)
/Krišito 90+1 pen - Murijel 64 pen, Zapata 90+5/

Breša - Bolonja (15.00)
Parma - Kaljari
SPAL - Lacio
Roma - Sasuolo (18.00)
Verona - Milan (20.45)

Odigrano u subotu:

Fiorentina - Juventus 0:0

Napoli - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Mertens 13, 69/

Inter - Udineze 1:0 (1:0)
/Sensi 44/

U ponedeljak:

Torino - Leće (20.45)

TABELA: Inter (+1) 9, Juventus (+1) 7, Torino 6, Napoli (+1) 6, Atalanta (+1) 6, Lacio 4, Bolonja 4, Verona 4, Đenova (+1) 4, Sasuolo 3, Parma 3, Breša 3, Milan 3, Udineze (+1) 3, Roma 2, Fiorentina (+1) 1, SPAL 0, Kaljari 0, Leće 0, Sampdorija (+1) 0.