Fudbal

PENALI, VAR, crveni kartoni - Betis sa DVA igrača manje do stigao do boda!

Izvor mondo.rs

Izuzetno zanimljiv susret spustio je zavesu na četvrto kolo španske La Lige...

Fudbaleri Betisa i Hetafea remizirali su u poslednjoj utakmici četvrtog kola Primere rezultatom 1:1 i tom utakmicom zatvorili vikend u Španiji.

Od starta se igralo u visokom tempu, obe ekipe ušle su ofanzivno u meč, a gosti su imali bolje prilike. Inicijativa ekipe u kojoj je Nemanja Maksimović igrao od prvog minuta isplatila se posle 14 minuta.

Antonio Baragan je nedugo pre toga bio izuzetno neoprezan, oborio je u svom kaznenom prostoru Marka Kukurelju koji je odlično utrčao iz drugog plana, VAR je potvrdio da je penal, a Haime Mata je bio precizan sa bele tačke.

Hetafe je nastavio sa napadima, a zeleno-beli sa greškama u defnazivnoj liniji. Mučili su se sa presingom Madriđana, a u 25. minutu ostali i sa desetoricom igrača na terenu.

Vilijam Karvaljo je ostao poslednji igrač odbrane svog tima, srušio je Arambarija, arbitar je prvo dao žuti karton, ali je nakon konsultacije sa ekranom kraj terena odlučio da preinači odluku i isključi Portugalca.

Uprkos crvenom kartonu, Betis je blago preuzeo kontrolu nad situacijom na terenu, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete pa se na odmor otišlo sa rezultatom iz 14. minuta.

Gosti su u drugi deo ušli sa istom energijom iz prvog, skladno su se branili, a i više su pretili pred golom Đoela Roblesa. Maksimović je odlično kontrolisao sredinu terena i bio jedan od najzaslužnijih što tim iz Sevilje nije uspeo da prodre kroz njihove linije.

Dobro se branio Hetafe do 71. minuta, ali ih je trenutak nepažnje koštao čitavog plena.

Rezervista Loren Moron je uposlio Nabila Fekira, a ovaj je oboren tek što je ušao u kazneni prostor rivala pa je glavni sudija još jednom signalizirao jedanaesterac. Iskusni Hoakin Sančez je uzeo loptu u svoje ruke, zadržao smirenost i doneo poravnanje svojoj ekipi.

Mogli su Rubijevi izabranici da dođu i do potpunog preokreta, ali im je poništen pogotak jer su nakon jednog prekida izveli kompletnu akciju dok je arbitar pokazivao žuti karton protivničkom fudbaleru.

Do nove promene rezultata moglo je da dođe ponovo u 87. minutu. Kukurelja je poslao odličan pas prema Anhelu koji se nalazio na ivici ofsajda, on je izašao sam na Roblesa i postigao pogodak, ali su okupljeni u VAR sobi odlučili da ponište taj gol.

U poslednjem minutu nadoknade desio se novi crveni karton, Loren Moron je laktom udario Suaresa pa mu je sudija pokazao direktan put u svlačionicu.

To je bio i poslednji trzaj utakmice, obe ekipe će morati da se zadovolje bodom iz ovog "tvrdog" duela, a to će na tabeli ostaviti domaćina na četiri boda, dok će gosti sa tri poena ostati u zoni ispadanja.


REZULTATI 4. KOLA:


subota:

Real Madrid - Levante 3:2 (3:0)

/Benzema 25, 31, Kazemiro 40 - Majoral 49, Melero 75/

Leganes - Viljareal 0:3 (0:2)
/Moreno 26, 90+3, Silva 39ag/

Real Sosijedad - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Odegard 58, Monreal 61/

Barselona - Valensija 5:2 (2:1)
/Fati 2, De Jong 7, Pike 51, Suarez 61, 82 - Gameiro 27, Gomez 90+2/

nedelja:

Eibar - Espanjol 1:2 (0:0)
/Ramis 58 - Ferejra 76, Granero 79/

Alaves - Sevilja 0:1 (0:1)
/Đordan 37/

Selta - Granada 0:2 (0:1)
/Sančez 45+7, Erera 54/

Valjadolid - Osasuna 1:1 (0:0)
/Ervias 65 - Ibanjez 81/

Betis - Hetafe 1:1 (0:1)
/Mata p. 14 - Hoakin p. 72/

odigrano u petak:

Majorka - Atletik Bilbao 0:0

TABELA: Sevilja 10, Atletiko Madrid 9, Real 8, Atletik Bilbao 8, Sosijedad 7, Barselona 7, Granada 7, Levante 6, Osasuna 6, Viljareal 5, , Alaves  5, Valjadolid 5, Valensija 4, Majorka 4, Selta 4, Espanjol 4, Betis 4, Hetafe 3, Eibar 1, Leganes 0.