Fudbal

MONDO: Neško je uskoro BIVŠI, novi selektor "orlića" biće Ilija Stolica!

Autori Nikola Janković Milutin Vujičić

U nastavku kvalifikacija za EURO2021, mladu reprezentaciju Srbije vodiće novi selektor, pošto je procenjeno da bi "šok terapija" mogla da popravi šanse "orlića" za plasman na završni turnir.

Izvor: MN Press

Selektorski mandat Nenada "Neška" Milovanovića na klupi mlade reprezentacije neće biti dugog daha, pošto se očekuje da ga Fudbalski savez Srbije smeni posle samo dve utakmice.

"Orlići" su očajno počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine pošto su poraženi na gostovanju u Rusiji (0:1), da bi potom remizirali protiv slabe Letonije u Novom Sadu (1:1), što je već sada drastično smanjilo šanse za plasman na završni turnir.

Ključni će biti oktobar, tokom kojih selekcija Srbije do 21 godine igra protiv Bugarske i Poljske, a u tim mečevima igrače će najverovatnije povesti novi selektor.

Prema saznanjima MONDA, to će biti Ilija Stolica (41), perspektivni srpski trener koji je već obavio prve razgovore sa ljudima iz FSS, a dogovor između dve strane je veoma blizu i trebalo bi da se zaključi početkom iduće sedmice.

Do tada, Izvršni odbor FSS odlučiće o smeni Nenada Milovanovića.

Ilija Stolica je najbolje rezultate u trenerskoj karijeri beležio kao trener Voždovca, dok je posle toga imao kratke epizode u Vojvodini i Olimpiji, dok je ovog leta figurirao kao mogući povratnik "na krov", ali umesto toga će se vratiti u Staru Pazovu.

Stolica je bio selektor reprezentacije Srbije do 16 i 17 godina, odakle je upravo došao u Voždovac, a poznato je od ranije da ima odličan odnos sa mladim igračima.

Forsira atraktivan fudbal, kakav i traže čelni ljudi srpskog fudbala, međutim svakako buni odluka Fudbalskog saveza Srbije da mesto selektora, posle neuspešnog turnira u Italiji i San Marinu, poveri Nenadu Milovanoviću koji je težio sasvim drugačijem stilu fudbala.

Izvor: MN Press

U pitanju je čovek koji je dugo u klupskom fudbalu, godinama je vodio Mladost, ali će se njegova trenerska karijera u Srbiji, u kojoj je bilo dobrih rezultata, ipak pamtiti po poverenju u starije i "namazanije" igrače iz Superlige i defanzivniji pristup, što se pomalo kosi sa svim onim što očekujemo od poletnih mladića u dresu mlade reprezentacije, u kojoj se ipak "stvaraju" igrači za "A" tim.

Prethodno je Milovanović kazao da "nije problem u njemu, ali snosi odgovornost", kao najavu odlaska sa mesta selektora U21 Srbije.

Videćemo da li će Ilija Stolica, ako na kraju dođe do dogovora između njega i Fudbalskim savezom Srbije, uspeti da "podigne" mlade fudbalere koji imaju samo jedan bod posle dva kola, dok Poljska ima 6, Bugarska i Rusija po 4...