Fudbal

Zvezda na Bajern bez standardnog levog beka, izgledne rotacije u odbrani

Izvor mondo.rs

Bavarci nekompletni pred meč prvog kola Lige šampiona, ali i crveno-beli...

Izvor: MN Press

Milan Rodić, neumorni levi bek i standardni član prve postave Crvene zvezde, zbog povrede u prvenstvenom meču sa Inđijom neće moći da nastupi na premijeri Lige šampiona 2019/20, u sredu na "Alijanc areni" protiv Bajerna.

"Sportski žurnal" navodi da je njegova povreda toliko ozbiljna da ga neće biti ni u avionu koji u utorak pre podne poleće za Minhen.

Šansu će, sasvim izvesno, dobiti 31-godišnji Brazilac Žander, koji je ovog leta nastupio u tri utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, obe protiv Kopenhagena i u prvoj protiv Jang Bojsa, kada je kao taktička izmena uveden umesto Matea Garsije u 55. minutu.

Vladan Milojević ima problem i na drugom boku, budući da je dan pre meča nejasan status Marka Gobeljića.

On se vratio povređen sa okupljanja reprezentacije Srbije, propustio je Inđiju i stručni štab će ga testirati na treningu u utorak uveče.

Ako se ispostavi da nije oporavljen, njegovo mesto zauzeo bi Miloš Degenek, dok bi reprezentativca Australije u štoperskom paru sa Nemanjom Milunovićem zamenio Radovan Pankov, jedan od junaka penal-pobede u Kopenhagenu.

Manji hendikep predstavlja odsustvo Tomanea, koji je u revanšu protiv Jang Bojsa dobio dva žuta kartona.

Neće biti kompletan ni Bajern, budući da su van stroja univerzalac David Alaba, kog Niko Kovač koristi obično na poziciji levog beka, kao i talentovani "vezista" Leon Gorecka - uz napomenu da je šampion Nemačke bez njega od početka sezone.

Bajern i Crvena zvezda sastaju se u sredu od 21.00 (Arena sport 1).