Fudbal

Lalatoviću NAJVEĆA kazna do sada: Plaća POLA MILIONA i pauzira 3 meča!

Izvor Tanjug

Trener Vojvodine zbog neprimerenog ponašanja na utakmici Superlige uz novčanu kaznu neće moći da vodi tim na tri utakmice.

Izvor: MN Press

Nenad Lalatović je drakonski kažnjen zbog ponašanja na utakmici Radnički Niš - Vojvodina. On je od strane disciplinske komisije Superlige kažnjen sa zabranom vođenja svog tima na tri utakmice i novčanom kaznom od 500.000 dinara!

Uz to, Fudbalski klub Vojvodina kažnjen je sa milion dinara zbog izdatog saopštenja pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, kada su sudiju Jovana Šegrta označili kao "dželata".

Kako prenosi Tanjug, trener Vojvodine je ovakvu kaznu dobio zbog neprimerenog ponašanja na utakmici prošlog petka. Kako se navodi, on je sankcionisan prvenstveno zbog sukoba sa domaćom publikom. Lalatović je na meču na Čairu odmah po dobijanju crvenog kartona ušao u svađu sa publikom i rekao da će sve otkriti o navodnom nameštanju utakmica dok je bio trener Radničkog iz Niša.

"Ovoga mi krsta, videćeš šta ću da uradim! Svaku nameštenu utakmicu, sve ću da kažem", moglo se tada "pročitati" sa Lalatovićevih usana.

Ovaj incident je odmah izazvao burne reakcije, a tim povodom su se proteklog vikenda oglasili oficir za integritet FSS Ivan Petrić i generalni sekretar Zajednice superligaša Darko Ramovš, osudivši Lalatovićevo ponašanje. 
Petrić je tada izjavio i da Lalatović za svoje teške tvrdnje mora da dostavi dokaze.

Ovo je do sada najveća kazna koju će Lalatović morati da plati, pošto trener Vojvodine ima "debeo dosije". On je do sada više puta bio kažnjavan i u najvećoj meri se radilo o novčanim sankcijama. Lalatović je do sada ukupno platio 1.100.000 dinara za najrazličitije kazne, a sa novih pola miliona ta suma će se uvećati za blizu 50 odsto.

Lalatović će propustiti naredne tri utakmice svog tima, odnosno utakmice protiv Voždovca i Mladosti iz Lučana u Superligi i Zlatibor Čajetine u Kupu Srbije.