Fudbal

4:0 na "Maksimiru": Dani Olmo driblao više od Liverpula i Totenhema

Izvor mondo.rs

Pravo je čudo da Španac u preslišavanju Atalante pred 28.800 navijača nije zabeležio ni gol, ni asistenciju, ali je odigrao još jedan meč zbog kojih bi u Leverkuzenu mogli da zažale što ga nisu kupili dok je koštao samo 30 miliona evra.

Dani Olmo uveo je Dinamo u Ligu šampiona sa tri gola i tri asistencije u kvalifikacijama i ostao u Dinamu za Ligu šampiona nakon što Bajer Leverkuzen nije želeo da plati 30 miliona evra za ugovor koji ima sa "modrima" do 2021.

Ovo može da se pročita i kao "jer Dinamo nije želeo da prihvati 25 miliona", što je bila poslednja ponuda sinoć poraženog bundesligaša.


Kako je Španac odigrao u sredu uveče pred punim tribinama "Maksimira" bilo bi čudo da jednog dana ode za manje od rekordne sume za klub u koji ga je Zdravko Mamić doveo kao 16-godišnjaka, polaznika "La Masije", ubedivši pre toga njegovog oca Migela da je to prava stvar za njegovog talentovanog sina.

Takođe, pravo je čudo da šampion Evrope sa mladom reprezentacijom Španije u pobedi nad Atalantom od 4:0, koja je podigla Hrvatsku na noge, nije zabeležio ni pogodak, ni asistenciju.

"IDEMO NA POBEDU PROTIV SVIH, PA I PROTIV SITIJA"


Olmo je postigao 30 golova uz 25 asistencija na 109 nastupa za šampiona Hrvatske.

To nije bilo potrebno da mu zagrebački mediji ponovo obezbede centralno mesto na naslovnim stranama, kao igraču koji je u prvoj rundi najjačeg evropskog takmičenja izveo više driblinga od kompletnih postava finalista iz prošle sezone, Liverpula i Totenhema.

Imao ih je deset u utakmici sa neprepoznatljivom postavom Đampjera Gasperinija, istom koja je mesto u Ligi šampiona obezbedila igrajući moderan i taktički zreo fudbal u Seriji A.

"Modri" trenera Nenada Bjelice na efektan način prekinuli su niz od 11 poraza u ovom takmičenju i perfektno startovali u grupi u kojoj je ranije te večeri Šahtjor izgubio kod kuće od Mančester sitija rezultatom 0:3.

Marin Leovac doveo je domaće u vođstvo u 10. minutu, nakon čega je Mislav Oršić het-trikom poslao 28.800 navijača u trans, a goste u Bergamo teško poražene i ozbiljno nadigrane.

EKSKLUZIVNO NA MONDU: POGLEDAJTE GOLOVE LIGE ŠAMPIONA


Opijen najvećom pobedom u karijeri, trener Bjelica poručio je navijačima "da će ovaj Dinamo ići na tri boda u svakoj utakmici, računajući i onu protiv Mančester sitija" i dodao:

"Ovo je izvanredan rezultat. Verujem u naš naporan rad, uz optimizam i pobede kao što je ova postavićemo standarde igre koju želimo da pružamo u budućnosti. Poslali smo skaute da gledaju Atalantu i zbog toga smo korigovali naš sistem, da bismo mogli da odgovorimo na njihove prednosti", rekao je Bjelica, koji od prošle godine vodi Dinamo.

Na pitanje o tome da li je Dinamo, sada, uz Mančester siti favorit za prolazak u osminu finala, Osiječanin je rekao.

"Posle ovog meča mislim da je veoma jasno gde se Dinamo nalazi. Mi smo prvi u grupi. Igrali smo apsolutno perfektnu utakmicu 70 minuta. Mi ovu poruku šaljemo već 16 meseci, mislim da je jasno da imamo igrače koji mogu da igraju na najvišem nivou. U svakoj utakmici ćemo ići na tri boda, čak i protiv Mančester sitija", poručio je Bjelica kolegi Pepu Gvardioli.

Oni će se sresti već 1. oktobra na "Etihadu".