Fudbal

Ubistvo na ulicama Amsterdama: Holandski fudbaler UPUCAN u kolima!

Izvor mondo.ba

Mejnard je upucan u svom automobilu, a policija na osnovu izjava svedoka ubistva traga za dvoje osumnjičenih koji su sa mesta događaja pobegli crnim skuterom.

Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija.

Mejnard je upucan u svom automobilu u sredu, a policija na osnovu izjava svedoka ubistva traga za dvoje osumnjičenih koji su sa mesta događaja pobegli crnim skuterom.

U izveštajima holandskih medija navodi se da su službenici iz obližnje vatrogasne stanice pokušali pomoći Mejnardu, ali da je podlegao povredama. Fudbaler holandsko-surinamskog porekla u trenutku smrti nastupao je za holandskog niželigaša Alfense Bojs, a tokom karijere je nosio i dres engleskog Barton Albiona.

"Svi u Barton Albionu sa žalošću su primili vest o tragičnoj smrti našeg bivšeg igrača Kelvina Mejnarda. Izražavamo duboko saučešće njegovoj porodici i prijateljima", saopštili su oni.

Mejnard je karijeru počeo u Volendamu, a potom je igrao za Olhanense, Kečkemet, Emen, Antverpen, Barton Albion, Spakenburg, i na kraju Kvik Bojs i Alfense Bojs.