Fudbal

Kad FIFA kaže: Srbija gora od Severne Irske, Belgija i dalje NAJBOLJA

Izvor mondo.rs

Prema najnovijoj rang listi svetske kuće fudbala, reprezentacija Srbije ostala je na 35. mestu.

Izvor: MN Press

Poraz od Portugala u Beogradu i pobeda u Luksemburgu nisu doneli mnogo toga reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a nisu ni na najnovijoj FIFA rang listi.

Svetska kuća fudbala je u četvrtak objavila do kakvih je promena došlo na tabeli svih svetskih reprezentacija, a "orlovi" su i dalje na 35. poziciji. Naša selekcija ima 1476 bodova, jedan manje nego pre mesec dana. Ako bi se gledale samo evropske reprezentacije, Srbija se nalazi na 21. mestu.

"Orlovi" su tako na FIFA listi ostali iza reprezentacija kao što su Rumunija, Severna Irska, Nigerija... Odmah iza Srbije su Turska, Južna Koreja i Alžir.

Najlošije plasirana reprezentacija na svetu, na 210. mestu, dolazi baš iz Evrope, a radi se o San Marinu.

Na samom vrhu rang liste nije došlo do promena, pošto je Belgija i dalje na prvoj poziciji, ali u top 10 jeste bilo "tumbanja". Francuska je pretekla Brazil i sada su oni na drugoj poziciji, a Engleska je ostala četvrta.

Portugal se popeo na 5. mesto, šesti je Urugvaj, a Španija je sa devetog prešla na sedmo mesto. Top 10 još čine i Hrvatska, Kolumbija i Argentina.

Od reprezentacija iz regiona, Hrvati su i dalje najboljeplasirani, a sledi Rumunija na 31. mestu. Iza Srbije su Bosna i Hercegovina (46. mesto), Mađarska (50), Slovenija (58), Crna Gora (59) i Severna Makedonija (69. mesto).