Fudbal

POJAČANJE za "crvenu furiju" - Barsin vunderkind dobija pasoš Španije!

Izvor mondo.rs

"Blaugrana" je u njemu dobila novog superstara, naredne nedelje on će promeniti i državu za koju nastupa...

Fudbalska reprezentacija Španije će uskoro dobiti priželjkivano "pojačanje".

Naime, vunderkind Ansu Fati, koji od početka sezone beleži sjajne partije u dresu Barselone, tokom naredne nedelje bi trebalo da stekne španski pasoš, čime bi i zvanično mogao da postane reprezentativac ove države.

Prema pisanjima medija na Pirinejima, tamošnji Fudbalski savez je pokrenuo ubrzani proces dobijanja državljanstva za ovog fudbalera, koji je dosad imao samo pravo igranja za matičnu Gvineju Bisao, što mu je svakako sužavalo opcije za uspeh na internacionalnom planu.

Stoga je i on lako pristao na promenu, rado će prihvatiti nove boje, a čini se da će sve formalnosti biti privedene kraju na vreme da on bude pozvan u U17 selekciju za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Fati trenutno ima 16 godina, rođen je u afričkoj državi, ali se već sa šest godina doselio u Španiju pa i tu zemlju posmatra kao domovinu.

On je ove sezone "uskočio" u Mesijeve kopačke, odmenio je Argentinca na najbolji mogući način za svoje godine – koliko je moguće odmeniti jednog od najboljih fudbalera ikada – i najavio da će biti naredna velika stvar svetskog fudbala.

Dosad je na tri nastupa u La Ligi upisao dva pogotka i asistenciju, a njegov performans u meču sa Valensijom je potvrdio da se radi o ogromnom talentu.

Biće zanimljivo videti ga u isto vreme na terenu sa Leom, dosad nisu igrali zajedno, ali čini se da je to recept za uspeh Barselone u narednim sezonama. Španski pasoš će mu sa sigurnošću omogućiti da beleži bolje rezultate i u reprezentativnom dresu, pa se može reći da katalonci i "furija" dele zajedničku budućnost.