Uživo

Natho je MAJSTOR, ali nije mogao SVE! Partizan "ispustio" dva boda (VIDEO)!

Crno-beli pred 22.000 hiljade dečaka i devojčica igrali ofanzivno, na momente i nadahnuto, ali posle preokreta sa igračem više nisu bili oprezni i samo su remizirali sa AZ Alkmarom.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da pobede AZ Alkmar i sa Mančester junajtedom se izdvoje u vrhu tabele L grupe Lige Evrope!

U sjajnoj atmosferi, pred više od 20.000 mladih navijača, crno-beli su sa igračem više uspeli da naprave preokret, ali onda ih je momenat dekoncentracije u odbrani koštao još jednog primljenog pogotka.

Posle toga za više od 25 minuta nisu uspeli da još jednom pronađu put do mreže i na kraju su iz praktično dobijene utakmice izvukli samo jedan bod.

Partizan - AZ Alkmar 2:2 (1:1)
/Natho 42p, 61 - Stengs 12, Boadu 66; crveni karton Svenson 27/

*** Prenos meča iz minuta u minut pratite klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA ***

Za 14 dana crno-beli gostuju Astani, Alkmar će kod kuće igrati sa Mančester junajtedom, a 24. oktobra i 7. novembra sledi dvomeč Partizana i Junajteda, posle kog će možda moći da se nasluti ima li srpski predstavnik realne šanse za prolaz u "nokaut" fazu.

Bibras Natho odigrao je fantastičnu utakmicu - postigao je dva pogotka, njegova dodavanja vodila su isključenju Jonasa Svensona već u 27. minutu, kao i brojnim prilikama, koje su propuštali mahom Takuma Asano, Zoran Tošić i Umar Sadik, u završnici meča i Sejduba Suma.

Partizan je u prvih desetak minuta pokušavao da ugrozi goste brzim kontrama, da bi upravo iz takve akcije primio šok-gol za 0:1.

Napadački trio Alkmara (Idrisi, Boadu, Stengs) posle jedne duge lopte je maestralno završio akciju i u tom trenutku je stadionom zavladala ozbiljna bojazan. Kako će Partizan sprečiti još takvih situacija, kada mora da se potpuno otvori i napadne da bi došao do izjednačenja?

Na sreću, Asano je u 27. minutu iskoristio pas Natha da umakne Svensonu, Norvežanin ga je oborio kao poslednji igrač odbrane i sudija Marko Gvida pokazao mu je direktan crveni karton.

Posle toga je bilo mnogo lakše igrati, gosti su se povukli i Partizan je mogao da se okrene traženju "rupe" u donekle razređenoj odbrani. Sadik je izborio penal, koji je tri minuta pre kraja poluvremena rutinski realizovao Natho, a do odlaska na odmor bilo je još par šansi, iz kojih su crno-beli mogli do potpunog preokreta.

Promašaji Asana početkom drugog dela iznervirali su navijače, ali Miloševićeva ekipa je nastavila da napada i "na vreme" stigla do vođstva.

Sadik je posle briljantnog pasa Natha pogodio stativu, nakon čega je odbitak "pronašao" Izraelca, koji sa 16 metara ne greši - 2:1!

Kada su svi pomislili da je pobeda "u džepu", kada je možda trebalo "stati na loptu", Partizan je ostao okrenut postizanju još jednog gola. Zaboravio je na zaštitu sopstvene mreže i kazna je usledila samo pet minuta posle preokreta.

Mladi Miron Boadu - ima samo 18 godina - koji je čitavo drugo poluvreme vrebao priliku da na centru pretrči poslednju liniju crno-belih i stušti se ka Vladimiru Stojkoviću, iskoristio je dugu loptu Stengsa i iz kontre u stilu Majkla Ovena iz najboljih dana postavio konačan rezultat, ispraćen pogledima robustnog Miletića i vremešnog Ostojića.

Savo Milošević izvukao je potom Šćekića i uveo tek oporavljenog Sumu. Sa njim i Lazarom Markovićem je Partizan "na papiru" imao više nego dovoljno napadačkog kvaliteta da postigne treći pogodak, ali to se nije dogodilo.

Suma je loše tukao sa 16 metara, Marković neprecizno lobovao golmana Bizoa i kako je semafor otkucavao minut za minutom ka brojci 90, bilo je sve manje kvalitetnih pokušaja, kao i vere da će lepo veče na stadionu u Humskoj ulici imati potpuno srećan kraj.

Na redu je "večiti" derbi u nedelju (18.00, Arena sport 1), kao potencijalna injekcija samopouzdanja za dalji tok sezone, uključujući gostovanje u Kazahstanu, gde će pobeda biti neophodna kako bi jedno od prva dva mesta u L grupi ostalo u dometu.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

N A J A V A

Računajući od sezone 2003/04, Partizanu je ovo 11. put da igra grupnu fazu nekog od evrotakmičenja. Dva puta je bio učesnik Lige šampiona, tri puta Lige Kupa UEFA, a večeras šesti put startuje u Ligi Evrope.

Najveći uspeh u tom periodu ostvario je 2004/05, kada je prošao grupu i jednu rundu "nokaut" faze, pa igrao osminu finala Kupa UEFA protiv moskovskog CSKA (1:1, 0:2).

Uspeo je da "prezimi" u Evropi još jednom, i to 2017/18, kada ga je u 1/16 finala eliminisao Plzenj. Takođe je bilo 1:1 u Humskoj i 0:2 u revanšu.

Na putu do grupne faze, ovog leta su crno-beli bili bolji od velškog Konas Kija (3:0, 1:0), od turskog Malatijaspora (3:1, 0:1) i norveškog Moldea (2:1, 1:1).

Ono što je zajedničko utakmicama kod kuće protiv Moldea i Alkmara je to što zbog kazne koju je izrekla Disciplinska komisija UEFA nije bilo ulaznica u slobodnoj prodaji, već je ulaz (besplatan) omogućen samo dečacima i devojčicama iz škola fudbala širom Srbije, uzrasta do 14 godina.

Trener Partizana Savo Milošević izjavio je da se večeras na stadionu očekuje čak oko 20.000 dece, a mnogi od njih su tokom dana fotografijama i video klipovima na društvenim mrežama stavili do znanja da stižu u Beograd!

Izvor mondo.rs
22:53

Kraj - 2:2!

Nije bilo izglednih prilika, Partizan mora da se zadovolji bodom na startu takmičenja.

22:47

Debi Petra Gigića

88' Doskorašnji centarfor Mačve dobio je priliku u finišu utakmice, umesto Umara Sadika.

22:43

ŠANSA!

83' Suma dobija loptu od Natha na ivici kaznenog prostora, imao je vremena da se okrene, namesti, ali ipak nije naciljao kako treba. Ostaje 2:2.

22:39

Milošević vrši ofanzivnu izmenu

79' "Radilicu" Šćekića menja Sejduba Suma. Verovatno će Natho sada dobiti nešto povučeniju ulogu.

22:33

Sve se vrti oko Natha

73' Ušao je u šesnaesterac, dao predug for i bio izblokiran. Iz kornera je pogodio u glavu Strahinju Pavlovića, ali nije to bila idealna pozicija za udarac, pošto je mladi štoper morao da se "popne" na čuvara. Nije bio precizan.

22:27

Alkmar uzvratio sa igračem manje!

66' GOL - 2:2, Miron Boadu! Stengs je poslao loptu iza leđa odbrane, Boadu je pretrčao Miletića, dok je Ostojić bio predaleko i mladi napadač je bez pravog otpora utrčao u kazneni prostor, pa plasirao udarac ispod Stojkovića.

22:23

Ulazi Lazar Marković

63' Još brzine u napadu Partizana! Na klupu je otišao Tošić.

22:19

I OPET NATHOOOO - 2:1!

61' GOOOOOL - 2:1, Bibras Natho! Prvo je "spojio" Sadika sa golom, ali Nigerijac je pogodio stativu. Natho je nastavio da prati akciju, lopta se odbila baš do njega i usledio je precizan udarac sa 16 metara.

22:15

Penal i slavlje iz drugog ugla

Pogledajte i snimak Nathovog gola iz novinarske lože!

22:08

ŠANSA!

48' Dva puta neuspešan Asano! Prvo je šutirao iskosa, umesto da uputi paralelu ka usamljenom Miletiću, a zatim glavom posle kornera tukao kraj stative.

22:05

Natho nastavio da "diriguje"

46' Već u prvom minutu nastavka jedna sjajna duga lopta izraelskog "veziste", pa šut sa 20 metara, ali pravo u golmana Bizoa.

21:50

POLUVREME - 1:1

Sve je delovalo loše po Partizan, kada je iz ubitačne kontre kapitulirao već u 12. minutu, ali isključenje Svensona zbog faula nad Asanom otvorilo je vrata terenskoj dominaciji crno-belih i naposletku penalu za izjednačujući pogodak. Natho bez konkurencije igrač dosadašnjeg toka utakmice.

21:44

NATHOOOOOOO!!!

42' GOOOOOL - 1:1! Bibras Natho šalje golmana u desni ugao, a loptu u levi. Rutinski! Prvi gol Izraelca u crno-belom dresu.

21:43

PENAL!

41' Sadik je nadmudrio Vujtensa, pao posle kontakta i Gvida posle par sekundi razmišljanja odlučuje da dosudi penal.

21:39

ŠANSA!!!

36' Natho se ovog puta izvukao na desno krilo, pogodio je Asana tačno u glavu, ali ovaj ne uspeva da pogodi okvir gola. Sjajno je Japanaca pobegao dvojici čuvara, međutim bez željenog efekta.

21:33

Ubrzo prva izmena

31' Trener Alkmara Arne Slot povlači iz igre opasnog Idrisija i uvodi 19-godišnjeg japanskog defanzivca Sugavaru.

21:30

ISKLJUČENJE!

27' Jonas Svenson sa leđa je oborio Asana kao poslednji čovek odbrane i Gvida ga je poslao u svlačionicu. Sve to proisteklo je iz sjajnog dodavanja Bibrasa Natha.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

21:21

Nema penala

20' Asano je previše lako pao u duelu sa dvojicom čuvara i sudija Marko Gvida nije ni pomislio da pokaže na "belu tačku".

21:16

KONTRA I VOĐSTVO ALKMARA

12' GOL - 0:1, Kalvin Stengs. Zasrljali su igrači Partizana, Asano izgubio loptu i usledila je duga lopta ka Idrisiju, koji je prevario Ostojića, pravovremeno se ubacio Boadu i uposlio Stengsa kome je ostalo samo da sprovede loptu u nebranjenu mrežu. Mat u četiri poteza, za manje od 10 sekundi.

21:13

Partizan opasan u kontrama

10' Crno-beli žele da privuku igrače Alkmara na svoju polovinu, a onda da ih nakon osvojene lopte ugroze iz kontranapada. Sadik nije uspeo da centrira u sredinu ka Asanu, već samo da uputi povratnu loptu ka Tošiću, koji je sa 20 metara šutirao iznad prečke.

21:09

Sreća za Partizan!

6' Idrisi je na levoj strani "promešao" čuvare, ušao u kazneni prostor, pa proigrao Boadua, koji se našao oči u oči sa Stojkovićem, ali je njegov prizemni udarac iskosa prošao pored stative... Mnogo sreće za crno-bele!

21:05

Šansa!

3' Urošević je na levom boku proigrao Asana, Tošić očajno reagovao na centaršut Japanca, ali je lopta došla do Natha koji je sa 15 metara tukao bolje od saigrača, ali ipak neprecizno, oko metar iznad prečke.

21:02

Utakmica je počela!

1' Gosti, predvođeni veteranom Ronom Flarom, bez žurbe kombinuju na svojoj polovini.

20:59

Stojković - oeeee, Miletić - oeee... orilo se iz dečijih grla!

20:58

NEVIĐENE SCENE!

20:45

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA STADIONA PARTIZANA

20:38

Još malo atmosfere

20:34

ZANIMLJIVOST: Sleteo avion u Humsku!

20:33

Ogromne gužve pred stadionom

20:26

ONI SU SPREMNI DA POMOGNU!

20:25

SPEKTAKL U HUMSKOJ!

20:24

POSLEDNJA INFORMACIJA

Puni su istočna i zapadna tribina, uprava Partizana odlučila je da otvori i severnu!

20:16

Sat vremena pre početka utakmice

Upozorenje sa razglasa: "Sklonite se sa ograde i ne ubacujte ništa na atletsku stazu. Upozorio nas je delegat, nemojte mi Partizanu da pravimo više štete nego frakcije".

20:12

I gosti iz Holandije su oduševljeni prizorom na stadionu Partizana

20:11

Atmosfera pre početka

20:09

Ovako je bilo dva sata pre početka utakmice

Deca na utakmici Partizan - Alkmar
Izvor: TV Partizan/YouTube

20:09

Reporter MONDA javlja: Bar 200 autobusa sa decom

19:49

Milošević bez iznenađenja

Naš novinar Vladimir Sukdolak prethodne večeri je objavio uobičajeno predviđanje sastava i formacije u kojoj bi Partizan mogao da istrči na teren. Učinak mu je - 100 odsto.

Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Natho - Tošić, Asano, Sadik.

AZ ALKMAR: Bizo - Svenson, Flar, Vujtens, Vajndal - Mitsjo, Kopmajners, De Vit - Stengs, Idrisi, Boadu.

19:40

Bešiktaš bio koban

Partizan je izborio evropsku jesen posle godinu dana pauze, s obzirom na to da ga je avgusta 2018. u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao Bešiktaš - 1:1, 0:3.

Ukratko

  • PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić (od 79' Šćekić) - Tošić (od 63' Marković), Natho, Asano - Sadik (od 88' Gigić).
  • AZ ALKMAR: Bizo - Svenson, Flar, Vujtens (od 54' Hadzidjakos), Vajndal - Mitsjo, Kopmajners, De Vit - Stengs (od 84' Klasi), Idrisi (od 31' Sugavara), Boadu.
  • U drugom meču grupe L, Mančester junajted dočekuje Astanu.
  • Kroz 14 dana, u 2. kolu, igraće Astana - Partizan i AZ Alkmar - Mančester junajted, a "crveni đavoli" gostovaće u Beogradu 17. oktobra.
učitaj još +