Fudbal

Sastanak pred derbi u FSS: Vučelić, Terzić i Jovanović kod Kokeze

Izvor mondo.rs

Predsednik FSS pozvao čelnike dva najtrofejnija srpska kluba i sudije "večitog derbija" pred novi duel Partizana i Zvezde.

Izvor: MN Press

Pred nama je 161. "večiti derbi"…

Novi okršaj najtrofejnijih i najpopularnijih srpskih klubova, Partizana i Crvene zvezde privalči veliku pažnju javnosti, ali i izaziva strah da bi posle 8. kola, u kojem smo bili svedoci lošeg suđenja na stadionu "Rajko Mitić" i neprimernog ponašanja trenera Vojvodine Nenada Lalatovića u Nišu, opet mogla da se povede priča o nefudbalskim radnjama.

Dueli velikana poslednjih godina, nažalost, najmanje su bili povod za priču o fudbalu. Umesto igre i komentarisanja fudbalskih poteza, u centru pažnje često su umeli da budu navijači, sudije, čelnici dva kluba...

Kako bi 161. susret "večitih" prošao u najboljem redu, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza sazvao je sastanak sa čelnicima Partizana i Zvezde, odnosno sudijama koji će u nedelju na stadionu u Humskoj "deliti pravdu".

Ispred "parnog valjka" u prostorije FSS na Terazijama stigao je predsednik Milorad Vučelić, Zvezdu je predstavljao generalni menadžer Zvezdan Terzić, a arbitre Srđan Jovanović i tandem njegovih pomoćnika.

Kokeza je tokom sastanka naglasio važnost "večitog derbija", ali i da sve protekne bez incidenata, zbog čega će svi morati da budu na najvišem mogućem nivou, od čelnika do sudija, čije bi greške tokom meča mogle da izazovu reakcije, ne samo kod klubova, već i navijača.

Derbi se igra u nedelju od 18 časova. Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će konačno jedan proći bez incidenata, saopštenja, sudijskih grešaka...