Fudbal

Kad te Siti "oslobodi" raskidom ugovora: Berlin priča o Dilorsunu

Izvor mondo.rs

To što je bio i ostao pozajmljen fudbaler Liverpula, Grujića nije sprečilo da zablista u dresu Herte, dok je sa Holanđaninom bilo drugačije.

Marko Grujić i Džavairo Dilrosun sleteli su jedan za drugim na Berlinski aerodrom u julu 2018, Srbin letom iz Liverpula, Holanđanin iz Mančestera, poslati iz dva najbolja engleska kluba na "kaljenje" pred standardno punim tribinama "Olimpijaštadiona".

Ispostavilo se da su mimo plana obojica ostala u Herti i za sezonu 2019/20, jedan tako što je Liverpul pristao da produži pozajmicu 23-godišnjem vezisti na godinu dana, drugi tako što mu je u Sitiju saopšteno da na njega više ne računaju, pa je dve godine mlađi krilni napadač kao slobodan igrač potpisao ugovor sa plavo-belima do 2022. godine.

I, za razliku od Grujića koji je igrama u prvoj sezoni u Nemačkoj naterao trenera Pala Dardaija, bivšeg prvotimca kluba, da izjavi kako Herta takvog vezistu nije imala, Dilorsuna su prvo usporile povrede zbog kojih je propustio 20 utakmica prošle sezone, a onda je izgleda bilo potrebno da skine teren pozajmljenog fudbalera sa ramena i sačeka dolazak hrvatskog stručnjaka Anta Čovića na klupu.

Prošlog vikenda na gostovanju Majncu, bilo mu je potrebno tri minuta na terenu da napravi dar-mar i asistira Grujiću za gol glavom i izjednačenje u 83. minutu, međutim to nije bilo dovoljno da se izbegne treći uzastopni poraz jer je njegov godinu dana stariji zemljak Džeri San Džust vratio domaćima prednost dva minuta pre ulaska u nadoknadu.


Ove subote protiv Paderborna, Hrvat ga je uvrstio među startere pred 43.588 ljudi na tribinama stadiona u prestonici i Holanđanin je "ukrao šou" golom u 10. i asistencijom Marijusu Volfu za 2:0 u 52. minutu, posle čega su gosti uspeli samo da ublaže poraz pogotkom Bena Zolinskog dva minuta kasnije.


Dilorsun je bio igrač utakmice u prvoj pobedi Herte ove sezone, nakon što je osvojen bod u Minhenu protiv Bajerna uz pogodak "nokautiranog" Grujića za 2:2 i potom niza od tri poraza od Volsburga 0:3, Šalkea 3:0 i Majnca 2:1.

Nekadašnji polaznik Ajaksove akademije ima jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Holandije, a procene su da bi klub iz Berlina na njegovom transferu u ovom trenutku mogao da zaradi preko 20 miliona evra.

Herta je u jednom trenutku bila u poziciji da potpiše i Grujića bez obeštećenja, jer je nekadašnji reprezentativac Srbije ove sezone ulazio u poslednju godinu ugovora sa "redsima, ali je u sklopu dogovora o produžetku pozajmice potpisan i produžetak saradnje do 2023, tako da će naš vezista svakako morati da se javi na prozivku Jirgena Klopa narednog leta.

Pročitajte sve rezultate i strelce sa utakmica 5. kola Bundeslige odigranih ove subote popodne.