Fudbal

Juve im je uzeo sve: "Čolo" uzalud menjao, Atletiko NIJE bio Atletiko

Izvor mondo.rs

Selta iz Viga iskoristila je veliko emotivno i fizičko pražnjenje crveno-belih u utorak uveče.

Izgleda da je samo navijačima Atletiko ostalo energije posle onog "kambeka" u meču sa Juventusom u sredu uveče.

Tri večeri od emotivnog povratka u meču 1. kola Lige šampiona, fudbalerima trenera Dijega Simeonea nije ostalo snage i energije za više od boda u meču 5. kola Primere.

Na "Metropolitanu" je ove subote uveče čak 57.700 navijača bučno bodrilo crveno-bele, ali nije vredelo ni do izmena, ni posle toga: Atletiko Madrid - Selta Vigo 0:0.

Jan Oblak sačuvao je mrežu večeras nakon što je primio šest golova u poslednje tri utakmice.

Atletiko je promašio brojne šanse večeras, a defanzivac Hose Marija Himenes rekao je da je ekipa pokušala sve.

"Išli smo na pobedu do poslednjeg minuta. Nije bilo lako, ali smo se borili. Ovoga puta makar nismo primili gol, ali smo dozvolili da nam izmaknu dva važna boda", naveo je on. 

"Atleti" su počeli kampanju u La Ligi sa devet bodova iz prva tri kola (Hetafe 1:0, Leganes 0:1, Eibar 3:2), pa osvojili bod protiv timova sa obale Atlantika - prošli vikend bilo je 3:2 u San Sebastijanu sa Sosijedadom, ovog 0:0 u Madridu sa Seltom.

* pogledajte golove sa utakmice Atletiko - Juventus 2:2 *


Videvši u kom pravcu ide treća utakmica ekipe u prethodnih sedam dana, "Čolo" Simeone napravio je dvostruku izmenu posle sat vremena i poslao na teren Vitola i Tomasa Partija, devet minuta kasnije izveo pokušao je i uvođenjem Alvara Morate umesto Žoaa Feliksa, ali jednostavno nije vredelo.

Ruben Blanko zaustavio je svaki od pet udaraca upućenih u okvir gola i sačuvao bod ekipi na stadionu na kom je prethodnih sezona bilo 2:0, 3:0, 3:2 i 2:0.

Selta se posle neprijatnog poraza na "Balaidosu" od Granade u prošlom kolu rezultatom 0:2, vratila remijima i sada ih ima tri u poslednja četiri kola.


Atletiko: Oblak - Tripije, Felipe, Himenez, Renan Lodi - Koke, Erera (od 60. Parti), Saul, Žoao Feliks (od 69. Morata) - Košta, Korea (od 60. Vitolo).

Selta: Blanko - Maljo, Edu, Arauho, Olaza - Suarez, Lobotka, Jokuslu (od 66. Šeik), Rafinja - Mina, Aspas.


Pročitajte sve rezultate i strelce sa mečeva 5. kola Primere, koje je počelo nepopularnim remijem u petak na "El Sadaru", a nastavljeno bravurama Santija Kasorle u subotu na "El Madrigalu".