Fudbal

Radnički slavio iz SUMNJIVOG penala, "čika Miša" čeka oktobarsku pauzu

Izvor mondo.rs

Trener Nišlija veruje da će njegov tim kroz mesec dana izgledati kao ozbiljan pretendent na gornji deo tabele.

Izvor: MN Press

Ekipa Radničkog teškom mukom je prekinula niz od dva poraza u Linglong Superligi Srbije, savladavši Inđiju kao gost minimalnim rezultatom.

Gol odluke pao je već u 12. minutu, kada je Nermin Haskić bio siguran izvođač penala. Novica Anđelovski pokazao je na "belu tačku" posle teatralnog pada Filipa Kneževića i Nišlije su tu definitivno dobile značajan "vetar u leđa".

Mada se njegov tim u više navrata našao na ozbiljnim iskušenjima, trener Radničkog Milorad Kosanović ocenio je da je domaćinu dozvoljeno da stvori "samo jednu" pravu priliku.

"Očekivali smo ovakvu, tvrdu i tešku utakmicu. Inđija ima tim koji hoće i zna da igra fudbal, videli smo kako su izgledali prošle nedelje u Beogradu. S obzirom na brzo postignut gol, mi smo skoro 90 minuta odigrali jako dobru odbranu. Nismo im dozvolili da naprave praktično nijednu ozbiljnu šansu, sem centaršuteva".

Inđija - Radnički Niš 0:1
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

Nišlije su u ovaj meč ušle posle poraza od Čukaričkog i Vojvodine, a narednog vikenda dočekaće Partizan u još jednom derbiju.

Iskusni trener je "između redova" priznao da pomalo strahuje od te utakmice.

"Daleko smo od neke igre. Mi ni fizički još nismo spremni, tako da paralelno radimo i na tome. Željno čekamo drugu pauzu u prvenstvu, da tokom nje doradimo sve što treba i da onda Radnički počne da liči na ozbiljnu ekipu, koja može da pretenduje na gornji deo tabele", poručio je Kosanović.

Pre okršaja sa crno-belima, Radničkom predstoji gostovanje u Dobanovcima, u okviru 1/16 finala Kupa Srbije.

Tim sa "Čaira" iz devet kola je sakupio 16 bodova i trenutno zauzima peto mesto.