Fudbal

Trener Inđije: Ne prati nas rezultat, kao da smo KAMENJE na boga bacali!

Izvor mondo.rs

Srđan Blagojević pita se kada će dobre igre njegovog tima konačno biti nagrađene bodovima.

Izvor: MN Press

Ekipa Inđije posle 9. kola zauzima 14. mesto na tabeli Superlige sa sedam osvojenih bodova.

Ima dve pobede, remi i šest poraza, od kojih je prema prikazanoj igri trebalo da izbegne makar poslednja dva - u subotu kod kuće protiv Radničkog iz Niša (0:1) i pre toga u Beogradu protiv Crvene zvezde (2:1).

Zajednički imenitelj za te utakmice je da su u korist rivala dosuđeni jedanaesterci.

Igor Stojiljković za Zvezdu je dosudio čak dva penala, od kojih je prvi, u 88. minutu pri vođstvu Inđije, bio nepostojeći. Faul nad Aleksom Vukanovićem načinjen je metar van kaznenog prostora, što se jasno vidi na TV snimku.

Crvena zvezda - Inđija 2:1
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

O "najstrožoj kazni" za Radnički itekako može da se diskutuje. Činilo se da je Filip Knežević odglumio kontakt sa igračem domaćih i teatralno pao, ali sudija Novica Anđelovski je mislio drugačije. Nermin Haskić je zatresao mrežu u 12. minutu i posle toga više nije bilo golova...

Inđija - Radnički Niš 0:1
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

"Mogu samo da odam priznanje mojim momcima, koji iz utakmice u utakmicu smognu snage da se uzdignu posle svega što se dešava - i posle sopstvenih grešaka i posle grešaka nekih drugih aktera, koji usmeravaju tok utakmice", rekao je trener Inđije Srđan Blagojević.

"Oni pokazuju mentalnu snagu i ogromnu volju, da igru za koju konstantno dobijamo pohvale krunišu pobedom. Međutim, nekako ne uspevamo. Na nama je da analiziramo zašto i pored takvih igara i stvari koje nam ne idu na ruku, ne uspevamo da se nametnemo i dođemo do gola. Kao što sam rekao na konferenciji za medije na Zvezdinom stadionu - kao da smo kamenje na boga bacali", dodao je Blagojević.

Ekipa Inđije ušla je u Superligu kroz dvomeč baraža sa Dinamom iz Vranja. Za razliku od TSC, pa i Javora, koji je do sinoćnog poraza u Subotici bio u pozitivnoj seriji od tri utakmice, "zeleni" teško postižu golove i ne znaju za pobedu više od mesec dana.

"Izanaliziraćemo ono što je do nas i pokušati da ispravimo. Ono što nije, na to očigledno ne možemo da utičemo. Mnogi nas ne gledaju ozbiljno, na nama je da to na terenu preokrenemo", naveo je Blagojević i još jednom čestitao svojim igračima na pristupu igri i onome što su prikazali od početka sezone.

"Jednostavno, u ovom trenutku nas rezultat ne prati, ali ubeđen sam da ćemo imati snage da ne potonemo i da ćemo u nekim narednim mečevima biti nagrađeni za ovo što pružamo".

Inđija u 1/16 finala Kupa Srbije dočekuje Dinamo, što će biti "repriza" majskog baraža za popunu Superlige (3:0, 0:2), dok u narednom prvenstvenom kolu gostuje Voždovcu, koji je na "Karađorđu" iznenadio Vojvodinu.