Fudbal

Sansone: "Ne borimo se za opstanak, ni za Evropu, nego za Mihu"

Izvor mondo.ba

Prvotimac Bolonje poručio je da niko ne može biti motivisaniji od fudbalera ovog kluba, čiji trener iz bolnice prati dešavanja u taboru "crveno-plavih".

Bolonja u nedelju od 15 časova na svom stadionu igra protiv Rome i pokušaće da nastavi seriju kvalitetnih partija, zahvaljujući kojima je došla do visoke treće pozicije na tabeli Serije A posle trećeg kola.

Kakva atmosfera vlada u taboru Bolonje, najbolje govori podatak da su nakon zaostatka od dva gola pobedili Brešu u gostima 4:3, a klupski autobus se nakon velikog trijumfa, na putu ka Bolonji, zaustavio ispred bolnice u kojoj boravi Mihajlović.

"Trenerova bolest nas je zaista jako pogodila, ali je našu vezu sa njim učinila još jačom", rekao je Sansone za "Skaj Sport Italija".

"Ujedinjeni smo kao tim i sjajan je osećaj biti tako povezan. Želeli smo da mu priredimo iznenađenje na putu kući."


Mihajloviću je u julu dijagostikovana leukemija, nakon čega je krenuo na hemoterapiju.

Lekari su mu dozvolili da sedi na klupi u prva dva meča sezone, ali poslednjih dana je tretman takav da nije moguće da napušta bolnicu.

Srpskog stručnjaka to ne sprečava da u bolnici putem videolinka prati sva dešavanja u klubu, kao i da na poluvremenu utakmica daje savete svojoj ekipi.

"Volimo trenera jer je veoma iskren. Ne borimo se za opstanak, niti za Evropu, nego za našeg 'šefa' Mihajlovića", poručio je na kraju Sansone.