Fudbal

"Bambi": NAPOKON gol u derbiju! Stojke: Nisam imao posla...

Autor Vladimir Sukdolak

Fudbaleri crno-belih smatraju da je njihov tim zasluženo slavio u današnjem duelu sa najvećim rivalom. Strelac drugog gola presrećan zbog pogotka, ali i zbog predstave čitave ekipe...

Savo Milošević je danas pobedio utakmicu dobrim izmenama, a jedan od onih koji su mu se "isplatili" ulaskom sa klupe bio je i Zoran Tošić koji je stavio tačku na pobedu svog tima postigavši drugi gol na meču.

On smatra da je trijumf bio izuzetno potreban crno-belima i da je veoma srećan jer je upravo on bio taj koji je dao odlučujući gol.

"Pitali su me kad će gol u derbiju, i evo - došao je. Odlično mi je asistirao Rajko, hvala mu na tome. Posle Suminog gola ostalo je nekoliko minuta do kraja i svi smo gledali kako da izguramo i sačuvamo pobedu. Znali smo da Zvezda igra dobro defanzivno, gledamo ih i bili smo svesni da će tako probati da nas savladaju. Bili smo bolji, želeli smo da pobedimo i trijumf je bio je imperativ s obzirom da smo bili u bodovnom zaostatku", kazao je popularni "Bambi".

Krilni napadač je zadovoljan načinom na koji se ekipa razvija i ističe da im ovaj trijumf znači i na psihološkom planu.

"Pobeda nam daje mnogo na samopouzdanju. Rastemo iz meča u meč, konačno smo efikasni, igramo na gol više i očito se vidi naporan rad", zaključio je Tošić.

Golman Vladimir Stojković danas nije imao mnogo posla zbog dobre igre svojih saigrača, te ih je stoga pohvalio za obavljen posao, i poručio da pobedu slavi sa najmilijima. 

"Pobedu prvo slavim sa sinom, tako je najlepše. Nisam imao posla, bilo je teško zadržati koncentraciju jer uvek može da se desi neka kontra, ali na sreću sve je dobro prošlo. Posle teških utakmica u Evropi, očekivali smo da Zvezda neće rizikovati i tu smo videli našu šansu. Saigraci su bili perfektni, znali smo da ćemo igrati napadački, na pobedu i to se na kraju desilo", prokomentarisao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Partizan je ovom pobedom prišao na samo bod zaostatka za Crvenom zvezdom, sada imaju 17 dok crveno-beli imaju 18, a nalaze se na četvrtoj i petoj poziciji na tabeli.