Fudbal

Štampa jednoglasna: Partizan bio HRABRIJI i neuporedivo BOLJI od Zvezde!

Izvor mondo.rs

Srpski dnevni listovi u prvi plan ističu pobedničke izmene koje je u 161. "večitom" derbiju obavio Savo Milošević.

Izvor: Mondo

Ekipa Partizana prekinula je niz od šest superligaških okršaja sa Crvenom zvezdom u kojima nije ostvarila pobedu!

Ono što su 18. aprila 2017. na stadionu "Rajko Mitić" režirali Leonardo i Leandre Tavamba (1:3), u nedelju su u Humskoj ulici ponovili Sejduba Suma i Zoran Tošić.

Crveno-beli su posle finala Kupa izgubili i prvi "večiti" derbi za bodove otkako ih je leta 2017. preuzeo Vladan Milojević, koga je štampa što direktno, što indirektno, proglasila jednim od glavnih krivaca za poraz.

"Sportski žurnal" u izveštaju pod naslovom "Suma skinuo paučinu", piše da se "još jednom potvrdilo: 'večiti' derbi dobija hrabriji tim i trener sa većom petljom".

"Partizan je sa dva fenomenalna gola u finišu pregazio Zvezdu, smanjio bodovni zaostatak (minus jedan) i posle dve godine lutanja istakao ozbiljnu kandidaturu za titulu", piše "lider sportske štampe" i dodaje da se potez kada je Milošević izveo Umara Sadika, jedinog pravog špica, "navijačima domaćina učinio hazarderskim, ali je ubrzo stigao demanti - 'parni valjak' je od tada počeo da igra, a pečat na grandiozni trijumf stavio je Suma, zahvaljujući ličnom majstorstvu".

"Novosti" pod naslovom "Partizan preslišao Zvezdu" konstatuju da je "nadahnut, borben i agresivan Partizan igrao protiv Zvezde, koja je na teren najvećeg rivala očigledno došla s namerom da osvoji jedan bod".

Za Miloševićeve izmene (Suma umesto Sadika, Tošić umesto Natha, Brežančić umesto Stevanovića) kaže se da "u startu možda nisu delovale kao idealno rešenje", ali da se ispostavilo da je Partizanov strateg "pogodio pravo u centar".

"Suma sumarum 2:0, Partizan razbio Zvezdu", naslovljen je izveštaj sa derbija u listu "Kurir".

"Nadmeno i prepotentno ušla je Zvezda u utakmicu, rešena da po ko zna koji put igra 'na nulu'. Ponovo je Milojević izveo defanzivnu postavu, želeći da umrtvi igru, a Partizan je od prvog do poslednjeg minuta bio tim koji je više želeo pobedu i diktirao tempo. Crno-beli su bili minimum duplo bolji od velikog rivala i zasluženo osvojili tri boda".

"Informer" piše da je "Partizan ugasio Zvezdu", a "rezervisti rešili derbi", dok "Alo!" ističe da je "Partizan izvukao džokere za titulu", nakon što je "tek u finišu 161. derbija uspeo da naplati neuporedivo bolju igru u odnosu na rivala".

"U trenerskom dvoboju Savo Milošević je odneo apsolutnu pobedu. Za razliku od Vladana Milojevića, koji je eksperimentisao sa formacijom svog tima u želji da osvoji bod, Savo je sa klupe izvukao džokere u pravo vreme", piše "Alo!".

U svim izveštajima podvučeno je da Crvena zvezda za celu utakmicu nije uputila nijedan šut u okvir gola.