Fudbal

Stojković o poništenom golu Zvezde: Da li oni znaju pravila?

Izvor mondo.rs

Golman Partizana Vladimir Stojković govorio o situaciji koja je prethodila poništenom golu Crvene zvezde.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ni 161. "večiti derbi, u kojem je Partizan pobedio Crvenu zvezdu, nije mogao da prođe bez priča o sudijama i njihovom učinku na terenu.

Najbolji srpski arbitar i jedan od najtalentovanijih sudija u Evropi, Srđan Jovanović, dosudio je u 69. minutu faul Ribeira Žandera nad Vladimirom Stojkovićem i samim tim poništio gol koji su crveno-beli postigli neposredno posle duela u kaznenom prostoru Partizana.

Ubrzo posle derbija stigla je reakcija iz Crvene zvezde, pre svih sportskog direktora Mitra Mrkele, koji smatra da je njegov tim oštećen za čist gol.

Situaciju iz šesnaesterca komentarisao je i jedan od aktera, golman Partizana.

"Znaju li oni pravila?", zapitao se iskusni čuvar mreže.

"Posle toliko godina karijere, uz odlično poznavanje pravila i same igre, dobro znam šta je faul! Nemam dilemu da je postojao u 69. minutu. Faul je kada vam neko uđe u telo, a da ne pričam o tome da su mi i ruke bile pomerene…", u dahu je nastavio Stojković u izjavi za "Sportski žurnal".


Odmah posle meča reagovala je i Sudijska komisija FSS.

"Poručio ih Mrkeli i Sudijskoj komisiji da se bave sopstevnim dvorištem. Pogotovo Mrklei – da gleda više sebe. Siguran sam mu je posle derbija sve postalo jasno. Znam da ni pre godinu dana, posle derbija, kada je onako napao, to nije bila njegova izjava…", ostao je zagonetan Stojković.

Inače, golman Partizana bio je neocenjen u 161. "večitom derbiju", jer crveni-beli za 90 minuta nisu uputili nijedan šut u okvir gola.