Fudbal

Voždovac naoštren dočekuje Zvezdu: Hoćemo da IGRAMO i pokažemo šta znamo

Izvor mondo.rs

Voždovac dočekuje Crvenu zvezdu u sredu od 19 časova u odloženoj utakmici 3. kola Superlige. Kapacitet stadiona smanjen na 1.650 mesta, a karte koštaju 500 dinara.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Osokoljen pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu i prelepim golovima Aleksandra Stanisavljevića i Nemanje Nikolića, Voždovac dočekuje Crvenu zvezdu sa željom da napravi još jedan dobar rezultat.

VOJVODINA - VOŽDOVAC 1:2 (GOLOVI)

Vojvodina - Voždovac 1:2
Izvor: Youtube/Superliga Srbija

Zvezda je "ranjena" i to ozbiljno. Zaslužen poraz od Partizana u "večitom derbiju", prethodno lagano posrnuće u Ligi šampiona na gostovanju Bajernu i vrlo bleda igra protiv Inđije i pobeda u finišu uz pomoć sudije...

Voždovac traži svoju šansu.

Jedan od najboljih pojedinaca u timu Voždovca ove sezone, i nekadašnji igrač Zvezde, Nemanja Nikolić, takođe ističe da fudbaleri Voždovca imaju veliki motiv pred sutrašnji meč.

"Želimo da se nadigravamo i da pokažemo da možemo da pariramo i najboljim ekipama u našem prvenstvu i našim predstavnicima u Evropi. U poslednjih nekoliko kola smo pokazali da dižemo svoju formu i da igra našeg tima postaje sve prepoznatljivija. Želimo da nastavimo taj trend sutra, i nadam se da ćemo uz veliku podršku naših navijača sa tribina ostvariti dobar rezultat", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Voždovac se silno pojačao u letošnjem prelaznom roku, a zanimljivo je da Nikolić nije jedini bivši igrač Zvezde u sastavu "zmajeva". Na pozajmici iz Zvezde je Stefan Hajdin. Takođe, u sastavu Voždovca su i Miloš Stojčev, Viktor Živojinović (obojica su bili u omladincima Zvezde), Nikola Mikić, Aleksandar Jevtić iMarko Trkulja (golman) takođe nekadašnji članovi crveno-belih.

U odsustvu šefa stručnog štaba Radomira Kokovića, koji ima obaveze na sticanju UEFA PRO trenerske licence, govorio je i sportski direktor kluba Jovan Damjanović, koji je upotrebio jednu reč u najavi - "IGRA".

"Dočekujemo klub koji je u poslednje dve godine u 'kremu' evropskog fudbala i to je za nas dodatni motiv da pokažemo kakav fudbal možemo da igramo. Imamo ozbiljan igrački kadar, i to smo dokazali u prošlom meču u Novom Sadu. Ekipa je izuzetno selektirana sa mnogo talentovanih igrača, i kvalitetnim iskusnim igračima koji su im prava podrška. Sutra je za nas ključna reč 'igra'. Ne želimo da se 'borimo i tako dalje', ne želimo da koristimo te fraze, želimo da se nadigravamo u svakom smislu te reči i da pokažemo sav raskoš talenta koji naš tim poseduje", rekao je Damjanović.

Kapacitet stadiona za sutrašnji meč Voždovca i Crvene zvezde, prema preporuci MUP Republike Srbije, biće 1.650 mesta. Obezbeđene su karte i za najvatrenije pristalice oba tabora za navijače Crvene zvezde i navijače Voždovca, koje će biti naknadno podeljene.

Prodaja karata će se vršiti isključivo na dan utakmice, od 10 do 19 časova, na biletarnici Stadiona, a do biletarnice se može doći iz ulice Dimitrija Marinkovića. Jedno lice može kupiti četiri ulaznice, a neophodno je da kod sebe ima lični dokument sa fotografijom.

Cena karte je 500 dinara, a u prodaji će biti karte za zapadnu tribinu i ukupno je pušteno 1.000 karata u prodaju. Sezonske karte za utakmicu Voždovac - Crvena zvezda će takođe važiti.

Utakmica između Voždovac - Crvena zvezda igra se u sredu od 19 časova (direktan TV prenos Arena sport 1).

Voždovac je trenutno osmi na tabeli sa 11 bodova iz osam utakmica, dok je Zvezda četvrta sa 18 bodova iz sedam mečeva.