Fudbal

Liverpul prati Lesterovu zvezdu: On MOŽE da bude novi Kutinjo

Izvor mondo.ba

Džejms Madison igra fantastično na samom početku sezone, a interes za njega su pokazali i Mančester junajted i Čelsi.

Trener Liverpula Jirgen Klop želi da u redove evropskog šampiona dovede 22-godišnjeg Džejmsa Madisona, engleskog reprezentativca i veznjaka Lester sitija.

Kako navode brojni britanski mediji, Klop u njemu vidi novog Filipea Kutinja koji je prošle godine prešao u Barselonu, a od ove godine je na pozajmici u redovima minhenskog Bajerna.

''Džejms Medison je apsolutno tip igrača kakav je potreban Liverpulu. Može sigurno biti novi Kutinjo. Na mnogo načina je sličan Brazilcu, ima brze noge, strašno je brz s loptom u nogama, sposoban je odigrati pas kakav malo ko može i postiže čudesne golove'', izjavio je Noel Vilan, bivši igrač Lidsa, a danas poznati fudbalski analitičar.

Medison igra na poziciji ofanzivnog veziste, koji može da se snađe i na krilu, a prošle sezone je odigrao 36 utakmica za Lester u Premijer ligi i postigao sedam golova uz sedam asistencija.

Ove sezone je nastupio na sedam utakmica u svim takmičenjima i već je stigao do dva gola i dve asistencije.

Profesionalnu karijeru je počeo 2013. godine u Koventriju, a kasnije je još igrao za Norič, Aberdin i Lester.

Liverpul trenutno zauzima prvo mesto u Premijer ligi sa maksimalnih 18 bodova.

Među timovima koji bi mogli da budu zainteresovani za engleskog kreativca su i Mančester junajted, koji je prethodnog leta iz redova Lestera već doveo defanzivca Harija Megvajera, ali i Čelsi, tim protiv kojeg je Madison nedavno briljirao.