Fudbal

Može i leđima: Tadiću PRIZNAT gol posle 10 dana, OBORIO rekord Litmanena!

Izvor mondo.rs

Reprezentativac Srbije ipak strelac pogotka protiv Herenvena, čime je postavio novi rekord svog kluba.

Dušan Tadić je postigao gol protiv Herenvena! Ne, Ajaks danas ne igra meč Eredivizije, a pre samo dva dana su "ukrstili koplja" sa PSV-om iz Ajndhovena. Kako je to onda moguće?

Holandski fudbalski savez došao je do odluke da je prvi gol Ajaksa u pobedi tog tima protiv Herenvena 4:1 postigao Srbin, a ne Klas Jan Huntelar, objavio je danas holandski velikan na svom zvaničnom sajtu.

Veteran je u 14. minutu tog susreta izveo slobodan udarac, lopta je pogodila Tadića u leđa i odbila se pravo u rašlje gola. Inicijalno je Holanđanin bio upisan kao strelac, ali se Ajaks požalio KNVB.

Ta utakmica je odigrana 14. septembra, pre tačno 10 dana, a holandski savez je naknadno utvrdio da ima osnova dodeliti gol Tadiću. Lopta je po njihovom tumačenju dovoljno promenila pravac nakon što ga je pogodila.

Time je Ajaksov kapiten oborio rekord Ajaksa, jer je ovom odlukom i zvanično postao strelac na 12 uzastopnih mečeva Ajaksa na "Johan Krojf" areni u domaćem šampionatu.

Nikome pre to nije pošlo "za nogom" u slavnom klubu iz Amsterdama. Dosadašnji rekord sa 11 takvih mečeva držao je Jari Litmanen.

Tadić će imati priliku da poboljša sopstveni rekord već u sredu, kada će Ajaks ugostiti Fortunu Sitard, ekipu koja i dalje ne zna za pobedu u Erediviziji.

Ovim pogotkom protiv Herenvena srpski reprezentativac je stigao do pet golova u prvenstvu, a bio je strelac i tri pogotka tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.