Fudbal

Kamp Nou je trusno područje: "Bombe" Artura i Kazorle, Barselona odahnula

Izvor mondo.rs

Šampion Španije se posle katastrofalnog poraza od Granade oporavio pobedom protiv Viljareala, najbolji fudbaler sveta asistirao Antoanu Grizmanu za prvi gol.

Remi u Dortmundu je bio splet srećnih okolnosti, poraz od Granade dokaz mnogih problema u timu, ali Barselona je uspela da se vrati pobedama. Na Kamp Nou je pao Viljareal i to ne baš lako, iako su domaći imali brzu prednost od dva gola.

Barselona je ovim trijumfom napokon stigla do treće pobede u prvenstvu, a gotovo čitav posao su odradili u prvih četvrt sata. Poveli su domaći preko Antoana Grizmana, koji je na centaršut Lionela Mesija glavom uspeo da iz tesnog ugla prebaci golmana Viljareala i zatrese mrežu.

Od sinoć zvanično najbolji fudbaler sveta je tom asistencijom lepo otvorio meč, da bi nedugo zatim Barselona udvostričila prednost. Artur je u 15. minutu zabeležio prvi od dva "omanja zemljotresa", pošto je primio loptu na sredini terena i bez mnogo razmišljanja se odlučio da "raspali" sa distance. Izvanredan udarac sa oko 25 metara je doneo još veće oduševljenje domaće publike, a Serhio Asenho je bio nemoćan.

Katalonci su u nastavku prvog poluvremena uglavnom kontrolisali igru, da bi tek u finišu Viljareal bio nešto opasniji. A onda trenutak za prepričavanje, odgovor na izvanredan pogodak Barsinog Brazilca.

Barselonu za vikend očekuje gostovanje Hetafeu, dok će Viljareal ugostiti Betis.

Santi Kazorla još jednom dokazuje da su njegove godine samo broj i sa 20 i kusur metara majstorski šutira levom nogom. Parada Ter Štegena je samo ulepšala pogodak nekadašnjeg igrača Arsenala.

Pogodio je Kazorla u tom 44. minutu, ali nije to do kraja uzdrmalo Barselonu. Ekipa Ernestea Valverdea možda jeste primila već 10. gol u Primeri ove sezone, ali su u drugom poluvremenu uspeli da održe steknutu prednost i tako se vrate na pobednički kolosek.

Trener Barselone će sada moći bar nešto lakše da diše, pošto se posle poraza prošlog vikenda od Granade već spominjalo da uprava kluba planira da mu uruču otkaz.


PRIMERA, 6. KOLO

Utorak:

Valjadolid - Granada 1:1 (1:1)
/Plano 12 - Luna 42/

Betis - Levante 3:1 (1:1)
/Moron 45+3, 48, Iglesijas 67 - Ernani 7/

Barselona - Viljareal 2:1 (2:1)
/Grizman 6, Artur 15 - Kazorla 44/

Sreda:

Leganes - Atletik Bilbao 19.00
Majorka - Atletiko Madrid 19.00
Valensija - Hetafe 20.00
Real Madrid - Osasuna 21.00

Četvrtak:

Eibar - Sevilja 19.00
Selta - Espanjol 20.00
Real Sosijedad - Alaves 21.00

TABELA: Granada (+1) 11, Atletik Bilbao 11, Real Madrid 11, Barselona (+1) 10, Real Sosijedad 10, Sevilja 10, Atletiko Madrid 10, Viljareal (+1) 8, Betis (+1) 8, Osasuna 7, Levante (+1) 7, Hetafe 6, Valjadolid (+1) 6, Valensija 5, Alaves 5, Selta 5, Majorka 4, Espanjol 4, Eibar 2, Leganes 1