Fudbal

Visok je 195, ima crni pojas i jedini je spas za Junajted: Zovite Zlatana!

Izvor mondo.rs

"Ima 195, nosi crni pojas, pokazao je u MLS konkurenciji da i dalje ima to nešto... Mislio sam da smo ga pustili da ode, jer tom kolenu nema spasa, a ispostavilo se da smo dali Zlatana i Vejna Runija ni za šta", dodao je Blekmor.

Mančester junajted ušao je u sezonu 2019/20 bez klasičnog centarfora i u prvih 90 minuta najavio da to možda neće biti problem, ali…

Kada je završena nerealno ubedljiva pobeda nad Čelsijem od 4:0 u 1. kolu Premijer lige, ekipa menadžera Olea Gunara Solskjeara u narednih šest mečeva nijednom nije postigla više od gola, ostvarila je dve minimalne pobede nad Lesterom i Astanom, remizirala sa Sautemptonom i Vulverhemptonom, a gubila od Kristal Palasa na "Old trafordu" i Vest Hema na "London stadionu".

"Đavole" posle večerašnjeg duela sa Ročdejlom u Liga kupu očekuje derbi sa Arsenalom u ligi, gostovanje AZ Alkmaru u Ligi Evrope, dueli sa Njukaslom u gostima i Liverpulom kod kuće, pa dolazak u Beograd na susret sa Partizanom 24. oktobra.

U kakvoj će formi i atmosferi Solskjearov sastav doputovati u našu prestonicu za mesec dana? U velikoj meri zavisiće od učinka napadača, a kakav je učinak napadača bio do sada ne treba ni da čudi što u Mančesteru već podstiču izvršnog potpredsednika Eda Vudvarda da tokom zime u pauze u američkom šampionatu vrate u klub nekadašnju zvezdu, Zlatana Ibrahimovića.

Markus Rašford i Danijel Džejms postigli su po tri gola ove sezone, Antoni Marsijal dva, a Mejson Grinvud jedan. Pol Pogba za sada ima dve asistencije.

Ibra je na insistiranje Žozea Murinja došao u Englesku na leto 2016. kao slobodan igrač i do kidanja prednjih ukrštenih ligamenata narednog proleća bio prilično uspešan u crvenom dresu - dao je 29 golova na 53 utakmice, bio deo ekipe koja je osvojila Liga kup i Ligu Evrope, ali je posle operacije sporo i teško ulazio u formu, pa je usledio njegov ispraćaj u Los Anđeles Galaksi.

Kalifornija je očigledno prijala sada već 37-godišnjaku, koji je postigao 49 pogodaka na 53 utakmice za Galaksi i potvrdio da i dalje ume da pošalje loptu u mrežu, a to je u ovom trenutku sve što Junajtedu nedostaje.


Jedan od zagovarača Ibrinog januarskog povratka na "Old traford" je i nekadašnji fudbaler Junajteda, Klejton Blekmor (54).

"Definitivno bismo morali da pitamo Zlatana da se vrati, potreban nam je klasičan centarfor, a on je i dalje najbolji centarfor na svetu", napisao je Blekmor na Twitteru.

"Ima 195, nosi crni pojas, pokazao je u MLS konkurenciji da i dalje ima to nešto... Mislio sam da smo ga pustili da ode, jer tom kolenu nema spasa, a ispostavilo se da smo dali Zlatana i Vejna Runija ni za šta", dodao je.

"I pre 13 godina je golman Barselone trčao više od Zlatana, on se ne kreće mnogo ni danas, ali postizao je golove za svaki klub za koji je igrao. Potrebna nam je meta u špicu, kako bi se naši klinci rastrčali uz njega u sistemu 4-4-2", prokomentarisao je Blekmor i konstatovao da ova ideja zvuči suludo, ali…

...da bi je on sproveo u delo.