Uživo

Zvezdin povratak na pobednički put: Ben se vratio "KAO NOV"! (VIDEO)

Reprezentativac Komora izuzetno raspoložen za igru i, uz Marina, najzaslužniji za pobedu protiv Voždovca.

Izvor: MN Press

Umela je Crvena zvezda se oklizne na krovu Tržnog centra Voždovac, ali ne i ove srede.

U ranije odloženoj utakmici 3. kola Superlige, crveno-beli su savladali "zmajeve" 3:1 i vratili se na pobednički put posle nedeljnog poraza u derbiju sa Partizanom (0:2).

Ekipa Vladana Milojevića sada ima sedam pobeda i nalazi se na deobi prvog mesta sa novajlijom TSC-om, s tim da dvostruki uzastopni šampion ima utakmicu manje (protiv Čukaričkog kod kuće).

Strelci za pobedu nad Voždovcem bili su Miloš Degenek u 11, Mohamed El Fardu Ben u 26. i Aleksa Vukanović u 51. minutu, dok je gol za domaći tim postigao Alen Mašović u 31.

Ako se neko zbunio - dobro je pročitao. Drugi pogodak za goste dao je Ben, koji se nedavno vratio u klub posle propalog transfera u Al Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.


Veoma raspoložen ušao je u utakmicu i, uz Marka Marina, bio glavni pokretač crveno-belih.

Nije se očekivalo da će mu Milojević ukazati poverenje, ali očito je da Zvezdin trener ima ogromno poverenje u momka kog je tokom sezone 2016/17. trenirao u Panioniosu.

Morao je Milojević nešto da menja u odnosu na "večiti derbi", pa je Tomane zaigrao kao najistureniji, Vukanović levom na krilu, Petrović i Kanjas kao tandem defanzivnih vezista, a Gajić na levom beku.

Po drugi put uzastopno u timu nije bilo Matea Garsije, ali se može čuti da Argentinac ima manji problem sa povredom i zbog toga u Zvezdi ne žele da rizikuju. Trebalo bi da bude spreman za 1. oktobar i dolazak Olimpijakosa u Beograd.

Većina igrača crveno-belih, ove srede u plavim dresovima, ispunili su očekivanja, ali mora se pomenuti trenutak dekoncentracije Marka Gobeljića koji je kumovao pogotku Voždovca, kao i prilično neprimetan Tomane u fazi napada.

Portugalac se samo jednom našao u šansi, posle prodora vrlo dobrog Milana Gajića, koji je novom asistencijom (za treći gol) možda i naterao Vladana Milojevića da zažali što ga nije licencirao za Ligu šampiona...

Pre pomenutog duela sa Olimpijakosom, Zvezda će iduće subote od 19 časova ugostiti prvo Mačvu.

VOŽDOVAC: Ilić – Lasickas, Mikić, Purtić, Daničić – Nikolić, Nišić - Stanisavljević (61. Cvetičanin), Stojčev, Mašović (68. Krasić) – Zličić (58. Gjorgijevski).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Gobeljić – Kanjas, Petrović – Ben, Marin (79. Ivanić), Vukanović (68. Simić) – Tomane (86. Krstović).

Sudija: Bojan Nikolić.

*** Tok utakmice iz minuta u minut, kao i VIDEO golova, možete naći klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA ***

TABELA: TSC 21, Crvena zvezda (-1) 21, Partizan (-1) 20, Vojvodina 19, Čukarički (-1) 19, Radnički 16, Spartak 12, Napredak 11, Voždovac 11, Mladost 9, Javor 8, Proleter 8, Radnik (-1) 7, Rad 6, Mačva 3.

Izvor mondo.rs
20:52

KRAJ!

20:40

Dobar pokušaj Kanjasa u 80. minutu sa 20 metara, ali i sigurna intervencija Ilića.

20:30

Bez većih uzbuđenja u prethodnih nekoliko minuta, a do kraja je ostalo još 20 minuta plus nadoknada.

20:23

Veliku priliku imao je Ben u 61. minutu. Odlično je izbegao ofsajd zamku na dodavanje Marina, ali je loptu primio okrenut leđima ka golmanu Iliću, pa je izgubio ravnotežu i šutirao pravo u čuvara mreže domaćeg tima.

20:16

Umalo 4:1! Gobeljić je bio u dobroj prilici u 55. minutu posle odličnog dodavanja Bena, ali je lopta prošla malo pored stative...

20:14

GOOOL! ZVEZDA VODI 3:1

Odličan prodor Milana Gajića u 51. minutu po levoj strani i lopta po zemlji u "srce" kaznenog, gde je na prvu preagovao Aleksa Vukanović. Vrlo lepa akcija gostiju za povratak dva gola prednosti...

20:11

Dobro je prošao Gajić u 50. minutu po levoj strani i centrirao pred gol Voždovca, ali Tomane nije uspeo ozbiljno da zapreti Iliću.

20:07

Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

19:55

19:49

POLUVREME

Uzbudljiv je bio prvi deo utakmice. Pored golova obe ekipe su imale još nekoliko prilika. Nadamo se da će istim tempom nastaviti i po povratku sa odmora.

19:47

TU JE I BAKULA

Sa tribina utakmicu gleda i vezista Crvene zvezde, Branko Jovičić, kog je povreda kolena u finišu kvalifikacija za Ligu šampiona udaljila sa terena do proleća

Izvor: MN Press

19:41

UMALO IZJEDNAČENJE

Nišić je odlično "probio" Zvezdinu odbranu u 38. minutu i proigrao Zličića, ali je fudbaler Voždovca pogodio samo spoljni deo mreže. Malo je nedostajalo da "zmajevi" izjednače!

19:36

GOOOL! VOŽDOVAC SMANJUJE

Domaćini stižu do 1:2 u 31. minutu posle centaršuta Lasickasa i spretne reakcije Alena Mašovića. Neoprezan je bio Gobeljić, a napadač Voždovca to umeo da kazni.

19:32

GOOOL! ZVEZDA VODI 2:0

Crvena zvezda vodi 2:0 od 26. minuta, a strelac je povratnik u tim - Mohamed El Fardu Ben!

Ostao je usamljen na drugoj stativi posle centaršuta Marina iz kornera i prosleđene lopte glavom Radovana Pankova.

19:20

Prvi put zapretili su domaći igrači u 15. minutu. Alen Mašović je bio u šansi, ali je Borjan bio oprezan.

19:16

GOOOL! VODI ZVEZDA

Gosti su poveli u 11. minutu posle odlične reakcije Miloša Degeneka na centaršut Marka Marina iz prekida. Ubacio se štoper crveno-belih iz drugog plana i udarcem iz voleja pogodio mrežu.

19:10

Raspoložen je Mohamed El Fardu Ben!

Samo minut posle poništenog gola zapretio je oštrim udarcem sa distance, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

19:09

OFSAJD

Zatresla se mreža domaćeg tima u 5. minutu posle centaršuta Marina i odlične reakcije Bena, ali se povratnik u Zvezdin tim nalazio u ofsajdu, pa pogodak nije priznat.

19:03

19:00

Kapacitet tribina na terenu koji se nalazi na krovu Tržnog centra Voždovac uobijačajeno je smanjen iz bezbednosnih razloga na 1.650 mesta.

18:28

TABELA


TABELA: TSC 21,  Crvena zvezda (-1) 21, Partizan (-1) 20, Vojvodina 19, Čukarički (-1) 19, Radnički 16, Spartak 12, Napredak 11, Voždovac 11, Mladost 9, Javor 8, Proleter 8, Radnik (-1) 7, Rad 6, Mačva 3.

18:07

Ostale promene u Zvezdinom sastavu su manje-više očekivane.

Tomane je najistureniji, Vukanović ponovo na krilu, Petrović i Kanjas kao tandem defanzivnih vezista, a Gajić na levom beku.

18:05

BEN U STARTNOJ POSTAVI

Očekivale su se promene u timu Crvene zvezde, ali malo ko je mogao da pretpostavi da će Mohamel El Fardu Ben biti u startnih 11!

Reprezentativac Komora vratio se nedavno u ekipu posle propalog transfera u klub iz Abu Dabija, a Milojević je odlučio da mu ukaže poverenje iako nekoliko nedelja nije bio sa ekipom.

18:03

U Voždovcu je na pozajmici iz Crvene zvezde trenutno Stefan Hajdin, a tu je još nekoliko bivših članova crveno-belih: Nikola Mikić, Aleksandar Jevtić, Marko Trkulja, Nemanja Nikolić, Miloš Stojčev i Viktor Živojinović.

U Zvezdi je nekadašnji golman "zmajeva", Zoran Popović.

Ukratko

  • VOŽDOVAC: Ilić – Lasickas, Mikić, Purtić, Daničić – Nikolić, Nišić - Stanisavljević (61. Cvetičanin), Stojčev, Mašović (68. Krasić) – Zličić (58. Gjorgijevski).
  • CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Gobeljić – Kanjas, Petrović – Ben, Marin (79. Ivanić), Vukanović (68. Simić) – Tomane (86. Krstović).
  • Sudija: Bojan Nikolić
učitaj još +